« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
OPREZNO S NJEGOM

Pogreške u njezi kože kojih možda uopće niste svjesni

Kao što je svaka žena različita, tako su različite i naše potrebe kad je njega osjetljive kože na licu u pitanju, zbog čega je lako moguće da već dugo vremena nešto radite krivo

Fotografija vijesti
Više o

njega kože

,

koža lica

,

žene i ljepota

Iako većina nas smatra kako više ili manje znamo sve što treba znati o pravilnoj njezi kože, istraživanje potvrđuju da tomu baš i nije uvijek slučaj. Kao što je svaka žena različita, tako su različite i naše potrebe kad je njega osjetljive kože na licu u pitanju. Upravo zbog toga što se savjeti prenose s „koljena na koljeno", dermatolozi uočavaju nekoliko najčešće ponavljanih grešaka. Donosimo vam najveće od njih.

1. Ne perete lice prije odlaska u krevet

Ovo je dosta česta greška, a posebice ju je lako napraviti kad nakon cijelog dana dođete kući umorni i samo se želite zabiti u krevet. Ipak, odlazak na spavanje sa šminkom ometa kožu u prirodnom noćnom regenerativnom ciklusu, što si nipošto ne smijete dozvoliti. Unatoč tomu što je „pravo" čišćenje najbolje, pokušajte barem blizu kreveta držati maramice za uklanjanje šminke, za slučaj da nemate volje ili snage otići do kupaonice.

2. Ne perete lice ujutro

Čak i ako ste vrlo redoviti s pranjem navečer, isti je proces vrlo važno ponoviti nakon osam sati. Razlog tomu leži upravo u gore spomenutom ciklusu obnove, za vrijeme kojega se otpuštaju različiti toksini i metabolički produkti koje morate maknuti s lica.

3. Koristite dezodorirani sapun za lice

Mnogima će se ovo činiti kao nepotrebno cjepidlačenje, ali stručnjaci upozoravaju da dezodorirani sapuni za lice sadrže kemikalije koje mogu oštetiti prirodne lipide u koži, što gotovo uvijek rezultira suhom i nadraženom kožom.

4. Pretjerano snažno perete lice

Možda će vam se činiti kako je agresivni piling prava stvar za uklanjanje mrtvih stanica kože s vašeg lica, ali za takvu grubost uopće nema potrebe. Koža na licu osjetljivija je nego ona na drugim dijelovima tijela, zbog čega će bilo kakav nepotrebno jak tretman samo izazvati crvenilo i nadraženost.

5. Odabirete krivi tonik za svoju kožu

Imate li masnu kožu sklonu aknama, tonik namijenjen suhoj koži naprosto neće uspjeti ukloniti dovoljno masnoće. S druge strane, tonik za masnu kožu nipošto ne smijete koristiti ukoliko je vaša koža suha, budući da će ju to dodatno isušiti i izazvati nadraženost i crvenilo. Prije kupnje obavezno provjerite da tonik odgovara vašem tipu kože.

21.05.2012. 14:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh