« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
SMAK SVIJETA

Pogledajte najbolje mjesto za čekanje Sudnjeg dana

Osim što štiti od svih zamislivih pošasti po naš život, ovaj modificirani raketni silos pritom je i super luksuzan

Invazija zombija, asteroid ili smrtonosni virus? Nema problema, na sve se mislilo
Invazija zombija, asteroid ili smrtonosni virus? Nema problema, na sve se mislilo (Daily Mail)
Više o

sudnji dan

,

smak svijeta

,

21. 12. 2012.

,

Treći svjetski rat

Unatoč tomu što vam se u ovom trenutku čini kako ćete kreditom za svoj stan ili kuću činiti banke bogatima dok svijet ne propadne, Sudnji dan nipošto nije nešto što smijete shvatiti olako.

Bez obzira na to hoćemo li nestati u vrtlozima ekstremnih klimatskih promjena, uslijed virusne epidemije ili kao žrtve udara golemog asteroida, postoji nekoliko mjesta na planetu koja će gotovo sigurno ostati zaštićena od sudbine ostalih 99 posto čovječanstva.

Ipak, ono što razlikuje ove stanove duboko u zemlji prerije u Kanzasu jest činjenica da su pritom i super luksuzni. Napravljeni u napuštenom raketnom silosu, ove luksuzne palače pod zemljom napravljene su da izdrže svaki zamislivi scenarij Sudnjeg dana.

Svoje mjesto u njima do sada je zakupilo četvero kupaca, po prosječnoj cijeni od 7 milijuna dolara za jedan stan. Autor cijelog projekta Larry Hall najavljuje kako u planu ima učiniti isto s još nekoliko silosa jednom kad se ovaj popuni.

Svi oni koji ne žele biti u prvom redu gledališta jednom kad neka katastrofa počne drmati našim planetom za ovu će cijenu dobiti praktički neprobojno sklonište ispod tri metra čvrstog betona i 53 metra ispod površine.

Kompleks će sadržavati i sve ostale stvari koje očekujete od jednog takvog mjesta - unutarnju farmu koja može prehraniti 70 ljudi, kino, knjižnicu, bazen i generatore električne energije.

Larry nije zaboravio ni na invaziju zombija, zbog čega lift do stanova radi isključivo na skeniranje otiska prsta, a cijeli je kompleks okružen bodljikavom žicom pod naponom i kamerama koje na vrijeme upozoravaju na nadolazeću prijetnju.

„Jedina stvar koja prodaje bolje od seksa jest strah", tvrdi John Hoopes, profesor antropologije sa Sveučilišta u Kansasu.

Čini se da je to Larryu itekako dobro poznato.

11.04.2012. 08:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh