« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
PROPUSTI U SIGNALIZACIJI

Poginuli pri slijetanju auta u akumulacijsko jezero HE Lešće

U prometnoj nesreći koja se dogodila noćas oko 1,30 sati u mjestu Otok na Dobri dvije su osobe poginule, a dvije su se spasile

Izvučeno vozilo
Izvučeno vozilo (CROPIX)
Više o

prometna nesreća

,

poginuli u prometu

,

Jeffrey Wigand

Jutros su tijela poginulih i vozilo izvađeni iz jezera, te traje očevid. U izvlačenju tijela poginulih i vozila sudjelovali su Ronilački klub Zrinski i Ronilački klub Karlovac.

Osobno vozilo je varaždinskih registarskih oznaka, a u njemu su bile četiri osobe iz Mostara. Prema prvim informacijama policije poginule su osobe stare 70 i 25 godina, a spasili su se 43-godišnjakinja i 37-godišnjak. Policija također navodi da su dvije spašene osobe same isplivale iz jezera.

Prevezeni su u Ogulin, a u ogulinskoj Hitnoj medicinskoj pomoći od liječnice Danice Župan doznaje se kako su stradali bili u Otoku na Dobri na jednoj svadbi. Doznaje se i identitet preživjelih iz nesreće - to su Dragica i Robert Jurković. Dežurna medicinska ekipa konstatirala je da su oni bili u stanju pothlađenosti i potresenosti, ali bez drugih ozljeda, te nisu dalje hospitalizirani, već im je pružena pomoć kod rodbine.

U Operativno komunikacijskom centru PU karlovačke potvrđeno je da je do teške prometne nesreće došlo na prometnici koja je ljetos potopljena nakon punjenja akumulacijskog jezera Hidroelektrane.

Prema do sada prikupljenim obavijestima nigdje nije signalizacijom istaknuta zabrana prometovanja tom bivšom prometnicom te policija istražuje okolnosti i propuste u vezi s utvrđivanja odgovornosti. (hina/metro-portal)

10.10.2010. 12:51:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh