« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
i njima je loše

Poduzetnici protiv HDZ-a i SDP-a

Nezadovoljni svim političkim opcijama hrvatski biznismeni odlučili su osnovati Savez za promjene

(Sandra Šimunović/Cropix )
Više o

Damir Kuštrak

,

Ivica Mudrinić

,

Darko Marinac

,

Željko Kerum

,

Plinio Cuccurin

,

Savez za promjene

,

hrvatski poduzetnici

Ideju o osnivanju nove stranke u Hrvatskoj imaju poslodavci koji su nezadovoljni Vladinim potezima u borbi protiv krize, ali i ponašanjem sindikata.

Među poslovnjacima za koje se navodi da osnivaju novu stranku trebali bi biti Ivica Mudrinić, Darko Marinac i Damir Kuštrak.

Zasad se radi samo o ideji a ako se ona realizira, to će najvjerojatnije biti krajem ove ili početkom sljedeće godine. Hrvatski poduzetnici smatraju da ljudima treba ponuditi nešto novo, jer su nezadovoljni dosadašnjim političkim strukturama i njihovim ponašanjem.

Kao prvi korak osnivanja nove stranke navodi se organiziranje Saveza za promjene koji je danas najavio Darko Marinac, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

Iako Marinac tvrdi da se ne radi o političkoj organizaciji, već o sredstvu za mobilizaciju masa za promjene koje politička elita očito nema snage provesti, taj bi savez mogao biti prvi korak prema osnivanju nove stranke.

Poduzetnička stranka bila bi otvorena za sve građane. Cilj su im ipak mladi ljudi od 35 do 40 godina, a dobro su došli i estradnjaci.

Nova poduzetnička stranka ne bi sudjelovala na predstojećim predsjedničkim, kao ni na eventualnim prijevremenim parlamentarnim izborima. Za sudjelovanje na njima, ističu, ne bi bilo dovoljno vremena za pripremu. Ono što novu stranku zanima jesu redoviti parlamentarni izbori.

Biznismene su na ovaj korak potaknuli i uspjesi njihovih kolega, splitskog gradonačelnika Željka Keruma, te Plinija Cuccurina koji se skoro izborio za poziciju istarskoga župana.

08.09.2009. 22:00:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh