« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
USKLAĐIVANJA

Podravka otpušta 153 radnika, uz stimulativne otpremnine

Otkazi su poslijedica unapređenja tehnologije, organizacijskih promjena i prilagodbe uvjetima tržišnog gospodarstva, naveli su iz tvrtke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dubravko Darabus/Cropix)
Više o

Podravka

,

otkazi

Koprivnička Podravka danas je objavila da će tijekom listopada i studenog otkazati 153 ugovora o radu u skladu s Programom zbrinjavanja uz isplatu stimulativnih otpremnina.

Programom zbrinjavanja kao i ostalim procesima restrukturiranja provedenim ove godine broj zaposlenih u Podravki smanjen je za oko 400 radnika, navodi se u priopćenju.

Taj je program, kako se podsjeća, nastavak cjelokupnog restrukturiranja poslovanja Grupe koje se intenziviralo u 2008. reorganizacijom kompanije.

Iz Podravke ističu da se sve promjene provode s ciljem usklađivanja poslovanja Podravke s postojećim uvjetima tržišnog gospodarstva, odnosno povećanjem učinkovitosti poslovnih procesa i racionalnosti u poslovanju.

Tijekom rujna 2008. izvršene su značajne organizacijske promjene s ciljem usklađivanja broja radnika sa strukturom i veličinom poslovnih aktivnosti, a taj je proces nastavljen i u 2009.

Restrukturiranje se u najvećoj mjeri ostvaruje kroz organizacijske promjene, intenziviranje automatizacije i informatizacije poslovnih procesa te izdvajanjem nematičnih djelatnosti.Nastavljena je i modernizacija proizvodnje te informatizacija i automatizacija poslovnih procesa, što je rezultiralo povećanjem učinkovitosti i viškom radnika, navodi se.

Osim unapređenja informacijske tehnologije do viška radnika dovele su i investicije u logistici i distribuciji, primjerice otvaranje skladišno-distributivnog centra u Dugopolju.

"Prije zbrinjavanja viška radnika Podravka je iskoristila sve mogućnosti zadržavanja radnika, pa su tako svi radnici za koje je to bilo moguće prekvalificirani ili dokvalificirani te premješteni u druge organizacijske cjeline unutar kompanije. Isto tako, veliki broj radnika zaposlen je na poslovima u drugim društvima unutar Grupe", navode iz Podravke. (hina/metro-portal)

15.10.2009. 18:02:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh