« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Ode 5 milijuna

Podravka kreditirala još jedno propalo poduzeće

Na inicijativu Damira Polančeca, Podravka je kreditirala i lokalnu obućarsku tvrtku Sloga, koja je u međuvremenu propala

(Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Podravka

,

Darko Marinac

,

afera sms

,

afera Sloga

,

kreditiranje SMS

Policijska istraga u Podravki zbog spornih 65 milijuna kuna kredita koje je Darko Marinac dao splitskom poduzetniku Srđanu Mladiniću vjerojatno neće stati samo na slučaju SMS-a.

Jutarnji list je došao do pouzdanih informacija prema kojima se najveća prehrambena kompanija upustila u još jedno upitno kreditiranje - pet milijuna kuna sjelo je na račun posrnule obućarske tvrtke Sloga.

Od kolovoza ove godine, Sloga je u stečaju jer nije više mogla namiriti poreze i doprinose za radnike te dugove prema dobavljačima.

Potpredsjednik Vlade, Damir Polančec, osobno se založio za spas obućarske tvrtke pa je na mjesto voditelja tima za spas postavio kuma i člana Uprave Podravke, kasnije i šefa Uprave Zdravka Šestaka.

Navodno je upravo Polančec preko Šestaka Marincu naredio kreditiranje Sloge. S obzirom da je Sloga u stečaju, a proizvodnja se preselila u tvrtku kćer neizvjesno je hoće li Podravka, kao i u slučaju SMS-a više vidjeti svoj novac.

Polančec je opovrgnuo da je bio uključen u kreditiranje SMS-a, ali još nije reagirao na optužbe medija u slučaju Sloge. Iz Podravke za sad nisu ni potvrdili ni opovrgnuli sporni kredit.

17.09.2009. 07:55:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh