« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
OTKUP

Podravka daje kunu po kilogramu pšenice

Prihvat traje od 8. srpnja, a planira se kako će biti otkupljene sve količine od poljoprivrednih proizvođača koji gravitiraju Koprivnici

pšenica otkup
pšenica otkup (Shutterstock)
Više o

Podravka

,

pšenica

,

Koprivnica

,

sindrom iznenadne smrti u snu

Koprivnička Podravka objavila je danas da za pšenicu ovogodišnjega roda namjerava platiti 1,00 kunu po kilogramu.

>> Ostajemo bez kruha? Ugroženo 90 posto svjetske pšenice

Prihvat traje od 8. srpnja, a planira se kako će biti otkupljene sve količine od poljoprivrednih proizvođača koji gravitiraju Koprivnici, navodi se u priopćenju. Iz Podravke objašnjavaju da je riječ o količinama od oko 18 tisuća tona. S jučerašnjim danom, kako se navodi, Podravka je zaprimila oko 12 tisuća tona pšenice. Procjenjuje se da će žetva, potraju li ovakvi vremenski uvjeti, završiti za otprilike tjedan dana, zaključuje se u priopćenju Podravke.

>> Nije postignut nikakav dogovor oko cijene pšenice

Koprivnička Podravka koja je otkup pšenice počela u prošli četvrtak, 8. srpnja, tako je danas objavila i cijenu po kojoj otkupljuje pšenicu ovogodišnjeg roda. O cijeni pšenice početkom ovog tjedna razgovarali su predstavnici proizvođača i otkupljivača u Ministarstvu poljoprivrede, no, ni na tom sastanku nije postignut nikakav dogovor, a proizvođači ustraju na otkupnoj cijeni od 1,20 kuna po kilogramu. (hina/metro-portal)

14.07.2010. 11:48:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh