« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Podignut optužni prijedlog zbog prijetnji Galincu

Prijava 5 mjeseci stajala u policijskoj ladici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Industrogradnja

,

prijetnja

,

premlaćivanje

,

Josip Galinec

,

Fio&D

,

Dragan Boljat

Na temelju posebnog izvješća pulske policijske postaje od 19. rujna ove godine, općinsko Državno odvjetništvo u Puli podnijelo je Općinskome sudu u Puli optužni prijedlog protiv 55-godišnjega Dragana Boljata (u priopćenju se navode inicijali) zbog kaznenog djela prijetnje, navodi se na internetskim stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Optužnim prijedlogom okrivljenik, suvlasnik splitske tvrtke "Fio&D" koja je prije nekoliko godina od Industrogradnje unajmila hotel "Croatia" u Dugoj uvali, tereti se da je 24. travnja ove godine oko 20 sati na parkiralištu istarske Policijske uprave u Puli s namjerom da zastraši 36-godišnjega Josipa Galinca, predsjednika uprave Industrogradnje, zaprijetio da "spor mogu riješiti dogovorom ili na sudu ili će rješenje biti u mrtvačkome kovčegu".

Prijetnja mu je upućena zbog spora oko hotela u Dugoj uvali s obzirom na to da je Industrogradnja u sporu sa splitskom tvrtkom kojoj je okrivljenik prokurist.

Galinac je prijetnju prijavio zbog straha za vlastiti život, stoji u priopćenju DORH-a.

Kako navode mediji, prijava Josipa Galinca za prijetnje smrću koje mu je uputio splitski poduzetnik Dragan Boljat proslijeđena je Državnom odvjetništvu nakon što je pet mjeseci stajala u policijskoj ladici. Protiv policajca koji je prijavu zaboravio proslijediti Državnom odvjetništvu navodno je pokrenut stegovni postupak, izvijestila je Nova TV.

Galinec je za tu televiziju izjavio kako mu je "teško vjerovati da je činjenica što je prijava stajala u ladici pet mjeseci slučajnost" te je ustvrdio kako se "dio djelatnika istarske policije stavio na stranu Boljata".

Boljat je pak opovrgnuo da je na bilo koji način prijetio Galincu rekavši kako s napadom nema nikakve veze premda su u dugogodišnjemu poslovnom sukobu.

"Nakon ove informacije mogu samo kazati da Galinec vrlo dobro zna pravu istinu, zna da mu nisam prijetio, a pretpostavljam da zna i tko ga je istukao i tko je to naručio. Mislim da iz straha za svoj život to neće reći", rekao je Boljat za RTL televiziju najavivši da će podići još jednu kaznenu prijavu protiv Galinca zbog lažnog prijavljivanja.

Predsjednika uprave Industrogradnje Josipa Galinca 17. rujna pretukla su dvojica muškaraca metalnim palicama i teško ga ozlijedila nedaleko od Ministarstva gospodarstva u Zagrebu. (HINA)

28.09.2008. 23:59:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh