« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
rijeka tisa

Pod vodom nestalo 15 kosovskih Albanaca

Između Segedina i Subotice došlo je do potonuća plovila na kojem su bili albanski imigranti

Rijeka Tisa
Rijeka Tisa (Wikipedia)
Više o

ilegalni imigranti

,

kosovski albanci

,

nesreća rijeka tisa

Skupini od najmanje 15 kosovskih Albanaca koji su pokušali ilegalno prijeći iz Srbije u Mađarsku izgubio se svaki trag, a postoje naznake da su se između 14. i 16. listopada utopili u rijeci Tisi, javila je u četvrtak Kosovska radiotelevizija.

Tragedija se prema nekim informacijama dogodila između Segedina i Subotice, a mađarska je policija utvrdila da se čamac s ilegalnim putnicima prevrnuo na Tisi i da je pronađena jedna mrtva žena.

Kosovsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je u četvrtak da je zbog ovog slučaja u stalnoj vezi s mađarskim ministarstvom vanjskih poslova, a kosovska je policija navela kako još nema službenih informacija o mogućoj tragediji.

Beogradski su mediji pak prenijeli vijest da je mađarska policija prošli tjedan uhitila kosovskog Albanca za kojega se sumnja da sudjeluje u trgovini ljudima i koji tvrdi da je preživio potapanje čamca na Tisi.

Uhićeni Agron Rama izjavio je da je čamac s 18 ili 19 osoba potonuo, pri čemu je on spasio svoje dvoje djece a supruga mu se utopila.

Kosovski veleposlanik u Beču otputovao je u četvrtak u Mađarsku kako bi pokušao dobiti više informacija.

Mediji su u četvrtak također prenijeli da je mađarska policija priopćila kako ni nakon intenzivne pretrage područja oko Tise od 15. listopada nije naišla ni moguće ilegalne useljenike ni njihova tijela. Nešto kasnije, objavljene su nove informacije iz Mađarske prema kojima je utvrđeno da je čamac prevrnut i da je pronađeno jedno mrtvo žensko tijelo. (hina/metro-portal)

22.10.2009. 11:07:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh