« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
NAJAVE

Počinju 2. Dani Savske (14. & 15. srpnja) - Savska 160

U Zagrebu će se 14. & 15. srpnja održati 2. Dani Savske, a sve u dvorištu Vintage Industrial Bara & Kaveza (Savska 160)

Dođite na Dane Savske!
Dođite na Dane Savske! (Vintage Industrial Bar)
Više o

program

,

izlagači

,

Vintage Industrial Bar

,

Dani Savske

Savsku mnogi doživljavaju kao sivu, prepunu semafora, uvijek zagušenu prometom, cestu kojoj nikako da dođe kraj. Pod motom "obojajmo Savsku kulturnim i inim događanjima da nam ne bude tako siva" u Zagrebu će se 14. & 15. srpnja održati 2. Dani Savske, a sve u dvorištu Vintage Industrial Bara & Kaveza (Savska 160).

Za vas smo priredili zanimljiv program u trajanju od dva dana gdje ćete moći kupiti neku divnu rukotvorinu naših vrijednih izlagača i ukrasiti sebe ili svoja 4 zida, iskopati neko glazbeno izdanje o kojem već jako dugo maštate ili ste ga slučajno spazili u nekoj od buvljačkih kutija. Ono najzabavnije slijedi kad se sunce stiša, a mi upalimo lampice i pojačamo glazbenike na pozornici našeg Ljetnog vrta.

PETAK 14.7.2017.: BORIS BABAROVIĆ
Ono što je bio Mick Jagger u Rolling Stonesima, a Cliff Richard u Shadowsima, to je u Crvenim Koraljima bio Boris Babarović, a u svibnju je ovaj rock gospodin obilježio 55 godina rada.

Crveni koralji bili su prvi rock bend koji je u bivšoj državi prodavao velike naklade ploča. Kad su 1964. izdali singl 'Rekla si, volimo se' postala je instant hit i prodala se u sto tisuća primjeraka.

Dođite i s Barbom pjevajte kao nekad: 'Zagreb, moj rodni grad', 'Mramor, kamen i željezo', 'Zagreb, moj Zagreb' i mnoge druge evergreene. 

SUBOTA 15.7.2017.: ERVIN BAUČIĆ & BRANKO BOGUNOVIĆ PIF

Operni, ali prije svega i rock pjevač te glumac, Ervin Baučić, rođeni Omišljanin, zasigurno vas je osvojio nekom od svojih izvedba u zadnjih +20 godina.

Jednom prilikom izjavio je: ' Glazba je moja prva ljubav, posebno rock '70-ih i blues, ali ne stignem konkretno raditi s nekim bendom. Imao sam sreću raditi s izvanrednim glazbenicima od dolaska u Zagreb 1996., s kojima i dalje surađujem, pa si povremeno priuštim neki rock koncert za dušu.'

U kazališnim izvedbama može se pohvaliti s: 'Jesus Christ Superstar', 'Šišmiš', 'Briljantin', 'Aida', 'Monty Python's Spamalot', 'Mamma Mia!'... Nebrojeno puta je surađivao s Big bandom HRT-a, vlasnik je brojnih nagrada.

Branko Bogunović Pif je vanserijski gitarist, te je biočlan nekih od vječnih hrvatskih rock bendova - Animatori, Drugi Način i Plava Trava Zaborava, a zadnjih godina nastupa kao solist sa gitarističkim recitalom Crossover Guitar te svira kao prateća gitari legendarnoj Zdenki Kovačiček. Ne treba zaboraviti da je i aktivan kao slikar, a u mlađim danima je radio kao crtač u Zagreb Filmu.

I Z L A G A Č I:

1. IZLOŽBA 'Zagrebačke čage, klubovi i DJ-i u '70- ima i '80-ima'
Imat ćete priliku vidjeti ili se prisjetiti materijala koje su DJ-i sačuvali iz tih vremena kao što su stare fotografije, članci iz novina, plakati, pozivnice i ulaznice. Uz izložbu ćete se zabaviti uz nastupe starih zagrebačkih DJ-eva iz tog vremena koji će puštati ploče na gramofonima te ćemo moći doživjeti kako su izgledali tadašnji nastupi gdje su DJ-i bili pravi zabavljači, a uz to su morali imati svoju tehničku opremu, snalazili su se na razne načine u nabavi ploča, morali su se razumjeti u struju, rasvjetu, štampati i lijepiti plakate. Sve te priče kao i razne anegdote moći ćete čuti od njih. 

U programu će sudjelovati stari zagrebački DJ-i: 
Vladimir Sataić Mrkva
Željko Vodušek Voda
Zlatko Petranović Haš
Mirko Sobota
Nikola Martek Johnny
Andy Madunić
Duško Cvetojević Didi

2. INSPIRACIJA IZ KUTIJE 
Izložit će svoje unikatne ukrase od keramike koji su stvoreni za svačiji ukus. Od zidnih satova, posuda, lampi, privjesaka za ključeve, aroma lampi te vjetrenih zvona nastali iz ljubavi na prvi dodir s glinom. Prošetajte do Savske 160 i potražite za sebe unikatni ukras za vaš topli dom!

3. LA BESTIA
Vrijedne male beštije će nam pokazati svoje vješte i maštovite rukotvorine transformirane u unikatni nakit, mini cilindre, majice, suknje i ukrasne leteće balone. 
Sve to popraćeno je u steam punk / viktorijanskom stilu.

4. Udruga HUKA
Hrvatska udruga kreativnih amatera koja se već dugi niz godina zalaže za promicanje kreativnosti te spada u jednu od većih kreativnih udruga, naime broji više od 400 aktivnih članova. Osnovana je 2004.g., a zalaže se za prava i interese građana u RH za kreativno izražavanje i javni prikaz rezultata svoga rada. HUKA potiče dijalog među ljudima projektima zajedničkog interkulturalnog djelovanja s ciljem unapređivanja ideja, znanja, vještina, tolerancije, demokracije i slobode pojedinca. Na svom štandu će izlagati nakit i lutkice od lavande.

5. PITSOME MERCHANDISING 
Specijalizirali su usluge izrade custom merchandisea još davne 2011. Pod vodstvom Dejana Jeličića, orijentirana upravo na indie brandove, ali i glazbenike, festivale, klubove, kape, bedževe,torbe itd. Pred mjesec dana u našem Ljetnom vrtu su organizirali prvi hrvatski fesTEEval majica na kojem su okupili hrvatske izlagače koji su prodavali i promovirali svoje brendove. Možda u svom ormaru imate koji Pitsome komad, a da ni neznate. 

6. TUSH 
Krenulo je kao izrada sapuna prvenstveno iz hobija. Htjeli su napraviti proizvod koji sadrži sve prirodno u sebi i ne šteti okolišu. U početku su to dijeli obitelji, prijateljima i susjedima, a kako je interes za sapunčiće rastao otvorili su svoju firmu. Ista priča stoji i za svijeće. Kutije izrađuju decoupage tehnikom i gravurom u drvetu. 

7. BORN AGAIN KOLEKTIV 
Hrvatski T-shirt brend koji će vas oduševiti svojom originalnošću, često provokacijom, ali nikako ravnodušnim porukama dizajniranim na svojim proizvodima. Njihovi dizajni su za ljude sa stavom, humorom, bez ograda i predrasuda. Majice se šivaju u Hrvatskoj, a poruke osmišljavaju Hrvatski kreativci koji su dio njihovog kolektiva. Od svakog prodanog komada robe dobivaju pola profita, i još se od svakog prodanog artikla izdvaja 1 kuna u solidarni fond. Sa skupljenim novcem će se pomoći najugroženijim skupinama društva.

8. 'CD Roxy' Second hand shop 
Prvi je CD & Vinil Second Hand Shop u Zagrebu, otvoren 1993. godine. Nude veliki izbor CD-ova i raritetnih gramofonskih ploča po vrlo povoljnim cijenama. Također možete i vi njima ponuditi svoje CD-ove i ploče na prodaju ili na zamjenu za neki od njihovih artikala. Njihov dućan možete posjetiti na Savskoj cesti 34., a specijalno ova dva dana u dvorištu Vintage Industriala. 

9. RAFTING i KAJAK na KUPI 
Moći ćete vidjeti i možda se zainteresirati za plovne aktivnosti na Kupi. Nude se jednodnevni programi vožnje, upoznavanje sa tehnikom veslanja na mirnim vodama, osigurana sva oprema i čamci, stručno vodstvo vodič.... Voditelj tura je Damir Brusar - Bongo, višestruki pobjednik u nizu velikih natjecanja u zemlji i inozemstvu u kategoriji C1 divlje vode i član kluba KKK-ZAGREB (Savska ulica 193)

14.07.2017. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh