« Kultura
objavljeno prije 7 mjeseci i 2 dana
NAJAVE

Počinje Sounded Bodies festival

Izvedbeni program započinje 8. listopada u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo gostovanjem umjetnika Dore Fodor i Hrvoja Radnića

Sounded Bodies 2023.
Sounded Bodies 2023. (Arhiva)
Više o

festivali

,

Sounded Bodies 2023.

Ovogodišnje izdanje Sounded Bodies 2023. festivala izvedbenih umjetnosti održava se od 6. do 10. listopada u prostorima Zagrebačkog plesnog centra - ZPC, Pogona Jedinstvo, Kazališta KNAP u Zagrebu. Izvedbeni program predstavlja gostujuće međunarodne i domaće umjetnike koji istražuju odnose glasa i tehnologije, eksperimentalno pristupaju zvuku i glasu, te istražuju koreografski i izvedbeni potencijal zvučno-tjelesnih praksi u mapiranju i prodiranju u (neotkrivene) prostore sjećanja. Posebno ističemo i svjetsku premijeru predstave Neuspjeh, argentinsko-hrvatske koprodukcije, zadnjom izvedbom Sounded Bodies festivala.

Izvedbeni program započinje 8. listopada u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo gostovanjem umjetnika Dore Fodor i Hrvoja Radnića (HR), koji će izvesti rad Beating. Preispitujući odnos i uloge čovjeka i softvera, umjetnica pretvara svoj glas i tijelo u instrument kojim softver upravlja, kokreirajući kompoziciju isprepletenu glasom, zvukom i pretapajućim modulacijama.

Program se nastavlja 9. listopada u Kazalištu KNAP izvedbom predstave Sjećanje u prijevodu plesne umjetnice i vokalistice Silvije Dogan (HR). Izvedba je ujedno posljednji dio trilogije o sjećanju u kojoj umjetnica temi sjećanja pristupa kroz višesmjerne prijevode raznih alata, poput jezika, tijela, zvuka i slike.

Zatvaranje izvedbenog programa, 10. listopada, obilježava predstava u Zagrebačkom plesnom centru, Neuspjeh o opernoj pjevačici i glumici Micaeli Fariñe, koja nastala tijekom ovogodišnje rezidencije argentinskih umjetnika u okviru Sounded Bodies festivala. U projektu su sudjelovali: Micaela Fariña, Gonzalo Quintana, Kika Monte, Mariana Castellucci, Nicolás Pota i Malena Massat. Nakon više od mjesec dana u Zagrebu, umjetnici predstavljaju posebnu koprodukciju i u Zagrebu prikazuju svjetku premijeru Neuspjeha, predstave koja je svoje putovanje započela na najvećem argentinskom festivalu izvedbenih umjetnosti FIBA-Festival Internacional de Buenos Aires.

U okviru festivala održavaju se i dvije radionice u Pogonu Jedinstvo. Dvodnevna radionica Glas kao tijelo, Lucije Barišić (HR) odvija se 6. i 7.10., a istražuje eksperimentiranje, improvizaciju, dramske i somatske vježbe te skrivene dimenzije glasa. Radionicu intuitivno-vokalnog komponiranja, 8.10. uoči svog performansa održat će audiovizualna umjetnica Dora Fodor (HR) s ciljem istraživanja glasa, zabilježavanja istog grafičkom notacijom i izvedbom zajedničke partiture u okviru radionice.

RASPORED:

Program Sounded Bodies 2023:

6.10. Petak

17:00 - 21:00 / Mala dvorana Pogona Jedinstvo

Glas kao tijelo, radionica

Lucija Barišić (HR)

Kotizacija (za oba dana): 30€

7.10. Subota

11:00 - 18:00 / Mala dvorana Pogona Jedinstvo

Glas kao tijelo, radionica

Lucija Barišić (HR)

8.10. Nedjelja

Intuitivno vokalno komponiranje, radionica

17:00 - 20:00 / Velika dvorana Pogona Jedinstvo

Dora Fodor (HR)

Kotizacija: 10€

Beating, audio-vizualni performans

21:00 / Velika dvorana Pogona Jedinstvo

Dora Fodor i Hrvoje Radnić (HR)

Ulaznice: 8€ / 6€ za studente

9.10. Ponedjeljak

20:00 / Kazalište Knap

Sjećanje u prijevodu, plesna predstava

Silvija Dogan (HR)

Ulaz besplatan!

10.10. Utorak

20:00 / Zagrebački plesni centar, Ilica 10

Neuspjeh, premijera

Micaela Fariña i Gonzalo Quintana (ARG)

Ulaznice: 10€ / 8€

Više informacija o programima: https://thisisadominoproject.org/

IMPRESSUM:

Umjetnički direktor festivala: Bruno Isaković

Direktor udruge Domino: Zvonimir Dobrović

Producentice: Marta Banić, Matea Antunović, Sara Gurdulić

Tehnički voditelj: Ivan Pavin

Voditeljica financija: Blanka Duduković

Projekt su financijski podržali Gradski ured za kulturu i civilno društvo, Ministarstvo za kulturu i medije Republike Hrvatske i Zaklada Kultura nova.

29.09.2023. 09:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh