« Film
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
DETEKTIVSKA PRIČA

Počinje snimanje filma "Koko i duhovi" po romanu Ivana Kušana

Kinorama i Hrvatska radiotelevizija počinju snimanje igranog filma redatelja Daniela Kušana "Koko i duhovi", po istoimenom romanu za djecu Ivana Kušana

Fotografija vijesti
Više o

film

,

minikredit

,

kratkoročni zajam

Riječ je o detektivskoj priči čiji je junak 12-godišnji dječak dovoljno hrabar da suzbije svoje strahove i dovoljno mudar da riješi veliku misteriju. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a bio je i prvi hrvatski igrani film kojem je europski program Media 2007. dodijelio potporu za razvoj scenarija.

Snimanje filma počinje u nedjelju, 10. listopada, a film će se na lokacijama u Zagrebu i okolici snimati do kraja studenog. Hrvatska će premijera biti na Pulskom festivalu 2011. godine.

Glavne uloge u filmu pripale su Antoniu Paraču, Nini Mileti, Kristianu Bonačiću, Filipu Mayeru i Ivanu Maltariću, a uz ove mlade glumačke snage gledat ćemo i Ozrena Grabarića, Dijanu Vidušin, Franju Dijaka, Predraga Vušovića, Rakana Rushaidata, Olgu Pakalović i Almiru Osmanović. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić, a direktor fotografije Mario Sablić.

"Koko i duhovi" priča je o dječaku Koku koji seli sa sela u grad i stječe nove prijatelje, ali kada upadne u nevolju, zatrebat će i zatražiti pomoć onih "starih". Stan u koji useljava pripadao je Vinceku, starom škrtcu, čija je smrt obavijena misterijem. Postoje li duhovi i hoće li Koko uz pomoć svojih prijatelja riješiti tajnu? U sve će to biti umiješana njegova dražesna sestra Marica, vjerni pas Car, mudri inspektor Krivić i zabrinuti roditelji.

Hoće li Koko i ovoj zagonetki naći rješenje prije svih odraslih, saznat ćemo u burnom raspletu ove napete detektivske priče Ivana Kušana. (hina/metro-portal)

09.10.2010. 20:10:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh