« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
OPREZ

Počinje škola i prvašići stižu na ulice

Početak svake školske godine na ulice gradova i mjesta donosi velik broj malih školaraca koji nisu iskusni u prometu

Prvašići pune nove razrede
Prvašići pune nove razrede (Arhiva)
Više o

promet

,

škola

,

prvašići

,

početak škole

,

prometni znakovi

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti, kao i podizanju prometne kulture općenito, MUP niz godina poduzima preventivno-represivne mjere i provodi aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu

Najpoznatija od tih aktivnosti je akcija "Poštujte naše znakove" koja se provodi od 1995. godine. Da je pokazala svoju punu opravdanost govori i podatak da se broj smrtno stradale i ozlijeđene djece na hrvatskim prometnicama od tada znatno smanjio. U 1994. smrtno ih je stradalo 57, u 2012. njih 7.

U prvih 7 mjeseci ove godine u prometu je poginulo 6 djece

Po programu MUP-a, koji će biti predstavljen u ponedjeljak, policija je i ove godine na području čitave Hrvatske, zajedno s poduzećima zaduženima za održavanje prometnica u gradovima, općinama i županijama, obavila pregled prometnica i prometne signalizacije u blizini škola i tamo gdje je bilo potrebno uklonila nedostatke.

Tijekom rujna policijski službenici održat će dvadesetominutna predavanja i razgovor u svim prvim razredima osnovnih škola i upoznavati djecu s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu.

Na tim predavanjima učenici će dobiti promidžbene materijale i reflektirajuće prsluke s likom Šegrta Hlapića.

01.09.2013. 09:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh