« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
NAJAVE

Počinje najtvrđi festival u regiji

Uz brojne festivale koje ugošćuje, na Zrću se ovaj vikend odvija glazbeno drugačiji, tvrđi, i interesantniji festival, prvi takve vrste u regiji

Hard Island na Zrću
Hard Island na Zrću (Arhiva)
Više o

Zrće

,

Hard Island 2015

,

Hard Festival

Hard Island će se po prvi puta održati na našoj najpoznatijoj party destinaciji Zrće od 03. do 06. srpnja i time će službeno postati prvi hard dance festival na svijetu koji će se održavati na plaži u pravom ljetnom ugođaju i epicentru najatraktivnije novaljske uvale.

Festivali ovakvog tipa do sada su se diljem svijeta mahom održavali u zatvorenim i hladnijim prostorima, dance arenama i masivnim open air festivalima, stoga Hard Island nije samo prvi takav festival u Hrvatskoj nego i ljetno okupljanje poklonika ovakvog načina života.  

Korijeni ovog hard dance pokreta sežu u devedesete kada su nizozemski dj-evi poput Tiesta i Ferry Costena osvajali svijet euforičnim setovima visokih BPM-ova. Danas je Hardstyle globalni pokret upečatljivog glazbenog i vizualnog izričaja.   Tijekom tri dana i tri noći ujedinit će se vodeće organizacije, izvođači i labeli rastuće hard dance scene.  

U takav tvrdi kalibar spadaju globalno poznate organizacije Q-dance i Hardcore Italia, kao i glazbene etikete Dirty WorkzTraxtorm i Unite Records iz Belgije, Italije i Nizozemske.   Hard Island je za svoje prvo izdanje odabrao preko 40 izvođača od kojih  je 5 britanski DJ Mag svrstao među TOP 100 najboljih DJ-a na svijetu. Q-dance kao najveća organizacija na ovoj sceni predstavlja nizozemskog DJ-a Wildstyleza široj publici poznatog po hitu 'Years of Summer'. Drugo veliko ime je osnivač najvećeg hardstyle labela Dirty WorkzDJ COONE iz Belgije, kojeg  vežu suradnje s izvođačima kao što su Lil Jon, Linkin Park, Steve Aoki, Like Mike i Dimitri Vegas.  

Ostala 3 headlinera su Code Black podrijetlom hrvat, Zatox osnivač raw stila, te Da Tweekaz duo iz Norveške koji su također na ljestivici 100 najboljih.   Na glavnim pozornicama Hard Island festivala Traxtormov zvuk predstavljati će dama po imenu Anime. Nazivaju je božicom hardcorea okarakteriziranu magnetičnom karizmom i moći koju iskazuje odabirom glazbe. Osim Anime, koliko su tvrdi pokazati će i muški dio Traxtorm Recordsa: Mad Dog, Art Of Fighters, The Stunned Guys, Alien T te Nico & Tetta, sve redom vodeći akteri i vizionari hardcore scene posljednjih 15 godina.  

Pod motom ˈTake a hard dance holiday at Hard Island Festival' sve željne dobre zabave i čistog užitka očekuju sunčani dani i vruće noći uz bogati sadržaj najtvrđeg festivala na Jadranu ovog ljeta.   

www.hardisland.com https://www.facebook.com/hardisland  

04.07.2015. 10:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh