« Ekosfera
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PROLJETNO BUĐENJE

Počinje eko akcija "Neka moja Istra blista"

Pod motom "Z bičikletom po Istri" akcija će ove godine biti u znaku biciklijada i promicanja zdrava života i čista okoliša

(istra.hr)
Više o

Neka moja Istra blista

,

Istra

S prvim danom proljeća počinje ovogodišnja tradicionalna 16. ekološka akcija "Neka moja Istra blista", u kojoj sudjeluju sve istarske turističke zajednice, lokalne uprave i samouprave, osnovne škole, dječji vrtići te razna športska društva i udruge, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Rovinju.

Uz već tradicionalne akcije čišćenja okoliša, uređenja okućnica, sadnje stabala te druge ekološke aktivnosti, ovogodišnja je akcija posvećena biciklima i biciklijadama.

Naime, pod motom "Z bičikletom po Istri" akcija će ove godine biti u znaku biciklijada i promicanja zdrava života i čista okoliša.

"I ove godine pokušat ćemo potaknuti djecu da se više voze biciklom, ali ne samo njih nego i istarske građane kako bi se u što većem broju odazvali i uključili u ovogodišnju akciju i tako pridonijeli ekologiji", rekao je direktor županijske turističke zajednice Tomislav Popović. Napomenuo je kako je tema ovogodišnje akcije bila ciljana jer u "Istri velik broj neiskorištenih biciklističkih staza".

Za nedjelju je najavio prvu ovogodišnju biciklijadu u Rovinju.

Eko akcija "Neka moja Istra blista" potrajat će sve do prvoga dana ljeta. (hina/metro-portal)

18.03.2010. 17:46:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh