« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
PROLJEĆE-LJETO 2010.

Počeo Dreft Fashion Week Zagreb

GALERIJA - Balon Boćarskog doma sinoć je još jednom ugostio manekenke i kreatorske šarene krpice

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (fashionweekzagreb.com)
Više o

Mara Miloglav

,

Dreft Fashion Week Zagreb

,

Jasmina Bolanča

,

Nikola Barbir

,

Adela Kliškić

,

Matilda Sporiš

,

Petra Petrišanec

,

LANCÔME

,

Aaron de Mey

,

Tatjana Grgurina Vučetić

,

Darija Kostenko

,

Playin'Cards

,

Zdravka Ganzer

,

Bellezza

,

Ivančica Pahor

,

Natalio Đangradović

Predstavljanjem pobjednika Modnog ormara, sinoć je u Balonu Boćarskog doma počeo Dreft Fashion Week Zagreb za sezonu proljeće-ljeto 2010.

Jasmina Bolanča pokazala je mini kolekciju bijelih haljina s naglašenim ramenima, a boju (žarko crvenu) unio je tek zadnji model; dvojac Nikola Barbir i Adela Kliškić proljeće-ljeto 2010. vide u dugačkim haljinama preljevajućih nijansi bijelo-crnog spektra, na koje se nose stroge jakne predimenzionalnih, višeslojnih ramena, dok Matilda Sporiš zajedno s Petrom Petrišanec inzistira na sivoj; kratkim haljinama ukrašenim stakalcima.

Talijenska modna marka Stefanel prikazala je kolekciju s cipelama, nakitom i torbama, počevši od bež i zemljanih tonova pa sve do snažnih ljubičastih, oranž, koraljnih i tirkiznih odjevnih predmeta.

LANCÔME je upravo uz tu reviju predstavio svoj proljetni look za 2010. - Ô MY ROSE !, koji je kreirao je lucidni Aaron de Mey, a  donosi prozračne tonove narančaste na usnama i intenzivno zelenu na očima, što se izvrsno kombinira s neutralnim, ali i s intenzivnim bojama proljetnih kolekcija.

Prošlosezonska dobitnica Mandice za najboljeg mladog dizajnera Mara Miloglav predstavila se ovaj put samostalnom revijom. Osim trobojnih kratkih haljina inspiriranih uniformama svemirskih putnika iz Zvjezdanih staza, muški model iznio je najveći hrvatski automobilistički as Niko Pulić.

Tatjanu Grgurinu Vučetić za nadolazeću sezonu inspirirala je ženstvena moda 20-ih godina prošlog stoljeća. Lepršavi krojevi mekih linija u hladnim i metalnim bojama, obogaćeni su svilenim šalovima, ukrasima za kosu i autorskim nakitom.

Redovitoj izlagačici iz Budimpešte, Dariji Kostenko ovo je već četvrti put na zagrebačkom tjednu mode. Kolekcija Playin'Cards inspirirana je Alisom u zemlji čudesa i čarolijom, magijom i tajnovitošću likova iz filmova Tima Burtona. Crno-bijelo-crvene haljine na prugice i tematski ručno rađeni otisci igraćih karata, šivane su iz prirodnih materijala, rastezljivog pamuka i laganog trapera.

Zdravka Ganzer koja inače dizajnira za katalošku kuću Neckermann, predstavila se samostalno svojom modnom markom Bellezza. Kolekcija za proljeće-ljeto 2010. ujedinjuje otmjen stil visoke mode s ležernošću svakodnevnog stila, pokazivajući glamur s dozom drskosti i zabave. Žena i njena senzualnost, nježnost, elegancija, a opet mističnost, zavodljivost i seksipil glavna su inspiracija ove kolekcije.

Hrvatska tradicionalna baština i povijesno nasljeđe inspirirali su Ivančicu Pahor za njenu kolekciju svečanih večernjih haljina, uz koje je pokazala i ručno izrađen nakit od svile i čipke.

Manekenke koje su samo rukama prekrivale grudi, izazvale su sinoć ovacije u Balonu. Natalio Đangradović pokazao je tako svoju viziju žene koja samopouzdano i odlučno kroči u svijet, no dizajner ne zapostavlja ni muškaca, kojeg oblači jednako smjelo.

Manekeni, dizajneri i gosti DFWZ-a nakon odgledanih revija, zabavljali su se na Dreft Opening Partyju u Vertigo baru Hotela Antunović, službenog hotela DFWZ-a, gdje su točno u ponoć čestitali rođendan VIP gostu DFWZ-a, dizajneru Louisu De Gami, koji na DFWZ izlaže večeras.

27.11.2009. 18:37:34
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh