« Film
objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana
BERLINALE

Počeo Berlinale u digitalnom okruženju

U Berlinu je u ponedjeljak započeo 71. Međunarodni filmski festival koji se ove godine održava u dva dijela, prvom dijelu od 1. do 5. ožujka preko online platforme kojem pristup ima samo profesionalna publika i novinari

Nema crvenih tepiha...
Nema crvenih tepiha... (Arhiva)
Više o

Berlinale

Svakog dana profesionalnoj publici će preko online platforme biti na 24 sata biti ponuđeno gledanje filmove i jednog od festivalskih programa. 

Natjecateljski program, u kojem se ove godine za jednu od nagrada natječe 15 filmova, počeo je među ostalim projekcijom jednog od njemačkih filmova u konkurenciji, filmom 'Ja sam tvoj čovjek' redateljice Marie Schrader.

U programu Generation prikazan je i jedini ovogodišnji film iz Bosne i Hercegovine, 'Tabija' redatelja Igora Drljače.

Sutra će u natjecateljskom dijelu biti prikazana i hrvatska manjinska produkcija 'Baksuzno bubanje ili bezumni pornić' rumunjskog redatelja Radua Judea u kojem sudjeluje i hrvatska producentska kuća Kinorama.

Pobjednike ovogodišnjeg Berlinale stručni žiri, u čijem radu sudjeluje i bosanskohercegovačka redateljica Jasmila Žbanić, proglasit će u petak.

Pobjednički filmovi će zajedno s izborom filmova široj publici biti prikazani od 9. do 20. lipnja u berlinskim kinima kada će biti i uručene ovogodišnje nagrade.

U nedjelju navečer su uoči Berlinalea kina širom Njemačke bila osvijetljene u znak protesta što su kinematografi zbog pandemije zatvoreni od početka studenog.

02.03.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh