« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
GODIŠNJICA

Počeli Dani Marije Jurić Zagorke 2012

Danas će se u Hrvatskome saboru održati svečanost na kojoj će novinarska soba dobiti ime te hrvatske književnice i novinarke

Danima Marije Jurić Zagorke odaje se počast velikoj književnici
Danima Marije Jurić Zagorke odaje se počast velikoj književnici (Arhiva)
Više o

Dani Marije Jurić Zagorke

Dani Marije Jurić Zagorke počeli su u utorak polaganjem vijenca na Mirogoju u povodu 55. godišnjice njezine smrti, a u srijedu će se u Hrvatskome saboru održati svečanost na kojoj će novinarska soba dobiti ime te hrvatske književnice i novinarke.

Dani Marije Jurić Zagorke održavaju se do 2. prosinca, a svrha im je promicati njezino stvaralaštvo i rad. Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare u Zagorkinu Memorijalnom stanu, Dani Marije Jurić Zagorke nastavljaju se u petak i subotu znanstvenim skupom "Marija Jurić Zagorka - život, djelo, naslijeđe / Rad, rod i klasa", organiziranim u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu i uz druženje s radnicama Kamenskog i prodavaonica na Dolcu.

U četvrtak će u Zagorkinu stanu biti predstavljen strip "Zagorka: Biografija" Lee Kralj Jager, a bit će dodijeljena i nagrada za studentski rad s temom žena i rodne problematike.

28.11.2012. 03:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh