« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
LOVA

Koalicija za prijedlog proračuna, oporba zgrožena

Proračun i rasprava pokazuju da prijepora nema, a proračun je taj koji pokazuje slogu ili neslogu u vladajućoj koaliciji, kaže Linić

Lesar je protiv proračuna
Lesar je protiv proračuna (Arhiva)
Više o

Dragutin Lesar

,

Slavko Linić

,

Hrvatski laburisti

,

proračun za 2013.

,

saborska rasprava

Saborska rasprava o proračunu za 2013. pokazala je da nema prijepora unutar vladajuće koalicije, izjavio je ministar financija Slavko Linić, nakon što je prijedlog proračuna podupro i SDP-ov najveći koalicijski partner HNS.

"Proračun i rasprava pokazuju da prijepora nema, a proračun je taj koji pokazuje slogu ili neslogu u vladajućoj koaliciji", rekao je Linić novinarima u Saboru. Novinare je zanimalo jesu li izglađene nesuglasice vezane uz uvođenje poreza na nekretnine.

"Kao što vidite iz raspre o proračunu, nesuglasica nema. Imamo različite pristupe, različita razmišljanja i imamo četiri mjeseca vremena da raspravimo svaki detalj zakona. Uvjete i vrijeme u kojima mislimo da bi ga trebalo primijeniti možemo itekako ekonomski elaborirati i odlučiti se za ili protiv", rekao je Linić.

Predloženi proračun konačna je demontaža društvene pravednosti i socijalne države, poručio je Dragutin Lesar (Klub Laburista) u saborskoj raspravi o prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu.

Rekao je kako je odbijanjem povećanja minimalne plaće i njezin udio na 40 posto prosječne plaće, toleriranjem neisplata plaća to napravljeno u privatnom sektoru, a demontaža kolektivnih ugovora u javnom sektoru će se napraviti ovih dana.

28.11.2012. 07:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh