« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina
KRENULO...

Počele su državne mature

Rezultati ispita bit će objavljeni u srijedu, 12. srpnja, rok za prigovore je petak, 14. srpnja. Konačni rezultati ispita državne mature u ljetnom roku u školskoj godini 2016./2017. bit će objavljeni u ponedjeljak, 17. srpnja

Počelo je, držimo fige, maturanti!
Počelo je, držimo fige, maturanti! (Arhiva)
Više o

državna matura

,

datumi ispita

,

datumi polaganja

Danas je počela državna matura u školskoj godini 2016./2017., i to  ispitima iz psihologije i informatike. U ljetnom roku ispitima će pristupiti oko 31 tisuća učenika gimnazija i srednjih škola te gotovo 5600 kandidata izvan redovitog sustava obrazovanja u Republici Hrvatskoj. 

Ispite će polagati 12.933 učenika gimnazija i 18.169 učenika srednjih strukovnih škola te 5599 kandidata izvan redovitog sustava obrazovanja u Republici Hrvatskoj, podatci su Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO). Centar je, kako ističu, nastavio raditi na poboljšanju metrijskih karakteristika ispita, ispitnih materijala i ispitnih procedura kako bi što kvalitetnije i objektivnije vrednovao učenička postignuća.

U utorak, 6. lipnja, ispiti iz psihologije počeli su u 9, a ispiti iz informatike počinju u 14 sati. Državna matura nastavlja se u srijedu, 7. lipnja, ispitima iz kemije i sociologije, a 8. lipnja polažu se politika i gospodarstvo u jutarnjem te logika u poslijepodnevnom terminu. U petak, 9. lipnja, pišu se ispiti iz biologije i francuskoga na razini A i B.

Učenici će ispite pisati u svojim školama, a kandidati u ispitnim centrima u Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu i Zagrebu. NCVVO izvijestio je da se raspored pisanja ispita s adresom ispitnoga centra objavljuje na mrežnoj stranici www.postani-student.hr pet dana uoči svakog ispita i vidljiv je svim pristupnicima na poveznici Moj raspored.

U ponedjeljak, 12. lipnja, u 9 sati pišu se ispiti iz likovne umjetnosti, a u 14 iz španjolskog jezika na razini A i B.

U utorak, 13. lipnja, pišu se fizika i povijest, a u srijedu, 14. lipnja, njemački jezik na razini A i B te filozofija. Nakon stanke u četvrtak, 15. lipnja, zbog blagdana Tijelova, u petak, 16. lipnja, polaže se engleski jezik na razini A i B.

Treći tjedan ljetnih ispitnih rokova državne mature počet će u ponedjeljak, 19. lipnja, pisanjem eseja iz hrvatskog jezika na razini A i B. U utorak, 20. lipnja, u 9 sati učenici će pisati test iz hrvatskog jezika na razini A i B, a u 14 sati ispit iz etike.

U srijedu, 21. lipnja, polažu se geografija i talijanski jezik na razini A i B. Nakon stanke u četvrtak zbog praznika Dana antifašističke borbe, u petak se polažu geografija i vjeronauk.

Četvrti i završni tjedan ljetnog roka državne mature počet će u ponedjeljak, 26. lipnja, u 9 sati ispitima iz matematike na razini A i B. U utorak, 27. lipnja, slijedi pisanje eseja iz materinskih jezika nacionalnih manjina te grčkoga.

Posljednjeg dana u ljetnom roku ispita državne mature - u srijedu, 28. lipnja, učenici će pisati test iz materinskih jezika nacionalnih manjina - češkoga, mađarskoga, srpskoga i talijanskoga, a u 14 sati počet će i posljednji ispit - iz latinskog jezika na razini A i B.

Rezultati ispita bit će objavljeni u srijedu, 12. srpnja, rok za prigovore je petak, 14. srpnja. Konačni rezultati ispita državne mature u ljetnom roku u školskoj godini 2016./2017. bit će objavljeni u ponedjeljak, 17. srpnja, a svjedodžbe će biti podijeljene u četvrtak, 20. srpnja.

NCVVO podsjeća da pristupnici moraju doći najkasnije 30 minuta prije početka ispita te trebaju ponijeti identifikacijski dokument s fotografijom (osobna iskaznica, putovnica) i dopušteni pribor za pisanje ispita propisan predmetnim ispitnim katalozima.

06.06.2017. 14:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh