« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
stanje na cestama

Počele se stvarati kolone na graničnim prijelazima

Očekivano pojačan promet zbog povratka turista kućama ometa bura na uobičajenim mjestima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

bura Maslenica

,

stanje na cestama HAK

,

bura Sv. Rok

Na većini cesta prema unutrašnjosti promet je pojačan. Na izlazu sa Istarskog ispilona prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona koja se kreće duga je oko 6 km. Kod naplatnih postaja Lučko na izlazu sa autoceste prema Zagrebu kolona je duga oko 1 km, dok kod naplatnih postaja Ivanja Reka nema dužih čekanja.

Dionica Jadranske magistrale (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene i Paški most zatvoreni su za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), zbog bure.

Kolnici su mjestimice mokri, ili samo vlažni, te skliski u Istri, Gorskom kotaru i Dalmaciji. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Jak vjetar puše na dionici autoceste A 1 između čvorova Skradin i Prgomet.

Do 23 sata, zabrana je prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, te na Ličkoj magistrali (D 1).

Podsjećamo vozače da na naplatnoj postaji Demerje (4 km prije Zagreba) cestarinu mogu platiti kreditnim i bankovnim karticama ili ENC uređajem, a na naplati Lučko gotovinom.

Izvor: HAK

30.08.2009. 10:01:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh