Metro-portal.hr

objavljeno 30.08.2009. 10:01:14
stanje na cestama

Počele se stvarati kolone na graničnim prijelazima

Očekivano pojačan promet zbog povratka turista kućama ometa bura na uobičajenim mjestima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)

Na većini cesta prema unutrašnjosti promet je pojačan. Na izlazu sa Istarskog ispilona prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona koja se kreće duga je oko 6 km. Kod naplatnih postaja Lučko na izlazu sa autoceste prema Zagrebu kolona je duga oko 1 km, dok kod naplatnih postaja Ivanja Reka nema dužih čekanja.

Dionica Jadranske magistrale (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene i Paški most zatvoreni su za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), zbog bure.

Kolnici su mjestimice mokri, ili samo vlažni, te skliski u Istri, Gorskom kotaru i Dalmaciji. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Jak vjetar puše na dionici autoceste A 1 između čvorova Skradin i Prgomet.

Do 23 sata, zabrana je prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, te na Ličkoj magistrali (D 1).

Podsjećamo vozače da na naplatnoj postaji Demerje (4 km prije Zagreba) cestarinu mogu platiti kreditnim i bankovnim karticama ili ENC uređajem, a na naplati Lučko gotovinom.

Izvor: HAK

30.08.2009. 10:01:14
http://metro-portal.hr/pocele-se-stvarati-kolone-na-granicnim-prijelazima/21030/