« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
HAC OBAVJEŠTAVA

Počela zimska sezona održavanja autocesta

HAC poručuje i kako od 6. do 9. studenoga zbog zamjene centralnog servera neće biti moguće nadoplatiti račune ENC-a putem SMART kartica

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić/Cropix)
Više o

Hrvatske autoceste

,

HAC

,

naplata cestarine

,

ENC

,

zimsko održavanje

Hrvatske autoceste (HAC) u zimskom razdoblju održavanja autocesta koje je počelo 1. studenoga, održavaju autoceste uz pomoć 19 tehničkih jedinica sa 105 teretnih i specijalnih vozila, opremljenih za zimsko održavanje, priopćeno je iz HAC-a.

HAC u zimskom periodu održava 856 kilometara autocesta koje sa čvorovima, odmorištima i naplatnim postajama imaju površinu od 20 milijuna četvornih kilometara pod asfaltom.

Uz svoju mehanizaciju, HAC po potrebi angažira tehniku i ljudstvo kooperanata.

Sukladno ugovoru s Državnim hidrometeorološkim zavodom sve tehničke jedinice održavanja primaju prognoze vremena, a ophodna služba 24 sata dnevno koristi informacije prometnog informacijskog sustava i informacijama s mobilnih senzora za mjerenje temperature koji su ugrađeni u ophodnim vozilima.

Prometni informacijski sustav čini 101 meteorološka stanica te senzori duž autocesta, koji služe za mjerenje i kontrolu temperature zraka, kolnika, padalina, vidljivosti, jakosti vjetra i slično, priopćeno je iz HAC-a.

Hrvatske autoceste izvijestile su i da se u razdoblju od petka, 6. studenoga u 17 sati do nedjelje, 9. studenoga u 7 sati, pretplatnički računi za elektronsku naplatu cestarine (ENC) i naplatu putem SMART kartica neće moći nadoplatiti odnosno uplate neće biti vidljive u sustavu naplate cestarine.

U navedenom razdoblju HAC će obavljati zamjenu centralnog servera naplate cestarine radi veće uslužnosti i kvalitetnije usluge, priopćeno je iz HAC-a. (hina/metro-portal)

05.11.2009. 17:43:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh