« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
SVI ŽELE POZICIJU

Počela utrka za mjesto članova uprave INE

U Upravu Ine želi desetak ljudi. Smiješi im se mjesečna bruto plaća od 146 tisuća kuna i otpremnina od 500 tisuća eura

U igri za Inine fotelje trenutačno je najmanje deset kandidata
U igri za Inine fotelje trenutačno je najmanje deset kandidata (Cropix)
Više o

HDZ

,

INA

,

radno mjesto

,

članovi uprave

,

nadzorni odbor

Naime, u Upravi te naftne kompanije uskoro će se osloboditi tri mjesta jer odlaze Tomislav Dragičević, Josip Petrović i Dubravko Tkalčić. U ponedjeljak, 17. siječnja trebala bi se održati Skupština Ine na kojoj će biti imenovani novi članovi Nadzornog odbora - predsjednik NO-a Davor Štern, te članovi Gordana Sekulić i Damir Vanđelić, koji potom, nakon "preporuke" Vlade, trebaju imenovati i novu Upravu, piše Jutarnji list.

Mađarska strana raspolaže u Upravi s četiri glasa, dok hrvatska ima samo tri. Dakle, presudnu ulogu u Upravi imaju mađarski, a ne hrvatski članovi. U igri za Inine fotelje trenutačno je najmanje deset kandidata: bivši ministar financija Ivan Šuker, konzultant Jasminko Umičević, bivši predsjednik Uprave Plinacra, a sada direktor u Crodux plinu Branko Radošević, zatim direktor Sektora za istraživanje u Ina-Naftaplinu Niko Dalić, direktor rafinerije Rijeka Ivan Krešić, državni tajnik u ministarstvu gospodarstva Vladimir Vranković, konzultant Mirko Skalicki, direktor Inina sektora istraživanja i proizvodnje nafte i plina za JI Europu Želimir Šikonja, direktor kartičnog poslovanja Ine Davor Mayer te član odbora izvršnih direktora Ine Tomislav Thur.

Tko od njih ima najviše šansi teško je reći. Iz igre je, navodno, ispao Niko Dalić, a njega je iz kombinacija praktički izbacila njegova supruga Martina Dalić, nova ministrica financija. Velikih šansi navodno nemaju Branko Radošević i Jadranko Umičević. Zanimljivo je da bivši ministar Šuker, iako neki tvrde suprotno, još ima šansi da uđe u Upravu Ine. Naime, u HDZ-u su oko toga podijeljeni - jedni smatraju da to nije dobro i da im ne treba još jedna afera "potpisao sam, a nisam pročitao", dok drugi smatraju da se Šukeru nakon ministarskog ipak mora naći adekvatno mjesto.

14.01.2011. 09:41:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh