« Glazba
objavljeno prije 15 godina
spektakl

Počela U2 360 Tour

Na prvoj postaji u Barceloni 90 tisuća oduševljenih fanova pozdravilo band

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

u2 barcelona

,

U2 turneja Kiss The Future U2 3600

Legendarna irska rock skupina U2 počela je u utorak navečer u Barceloni svjetsku turneju 360o Tour pred više od 90.000 gledatelja, uz posvetu Michaelu Jacksonu i izravnu vezu s međunarodnom svemirskom stanicom ISS.

Vjeran svojoj vokaciji, pjevač Bono izrazio je podršku oporbenom čelnici iz Mianmara i dobitnici Nobelove nagrade za mir Aung Suu Kyi kojoj se sudi jer nije poštivala pravila kućnog pritvora, kako tvrdi hunta. Irska skupina podijelila je maske s likom Aung San Suu Kyi gledateljima na stadionu Camp Nou na kojem je održala prvi koncert svoje svjetske turneje.

Na početku je U2 izveo skladbe s 12. studijskog albuma izdanog u veljači - "No line on the horizon". Publika je posebno došla na svoje u drugom dijelu koncerta kad je skupina izvodila klasike poput nezaobilaznih "When the streets have no name" i "In the name of love".

Bono odjeven u majicu FC Barcelona s brojem 1 i svojim imenom ispisanim na leđima, posvetio je "Angel of Harlem" Michaelu Jacksonu, otpjevavši usred pjesme nekoliko kitica jednog od hitova pokojnog kralja popa "Main in the mirror".

Irska skupina koja je ljubomorno čuvala tajnu o sadržaju koncerta povezala se na nekoliko minuta izravno s astronautima u međunarodnoj svemirskoj stanici s kojima je razmijenila nekoliko rečenica o potrebi očuvanja ovoga "malog planeta".

Jedna od atrakcija turneje je pozornica koja zauzima polovicu travnjaka. Nadvisuje ju metalna struktura koju su fanovi nazvali The Claw, inspirirana fotografijama nedovršena Gaudijeva remek-djela Sagrade familie. Konstrukcija je visoka 50 metara i teži 390 tona.

Devedest tisuća mjesta puštenih u prodaju za početak turneje u Barceloni prodano je 25. ožujka u samo 54 minute po cijenama od 30 do 150 eura. Drugi koncert održat će se u Barceloni u četvrtak.

Izvor: Hina

01.07.2009. 09:34:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh