« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
FESTIVAL

Počela šesta riječka Hartera

Uz regatu Fiumanku najveći događaj u Rijeci otvorio je vrata posjetiteljima

(Hartera)
Više o

Hartera

Glazbeni festival "Hartera" počeo je sinoć  u halama nekadašnje tvornice papira u kanjonu Rječine nedaleko od središta Rijeke.

U sklopu ovogodišnjega, šestog izdanja festivala, najznačajnija izvođačka imena su grupa "Klaxons", projekt "Moderat", duo "Digitalism" te DJ Erol Alkan.

Ovogodišnji festivalski program trajat će tri dana i održat će se na četiri pozornice.

Festival je otvoren nizom performansa riječkih autora, a nastavlja se peformansima gostiju Havve Fjella iz Norveške i Karisa iz SAD.

Sutra će nastupiti Erol Alkan, a uz njega će se, među ostalima, predstaviti i "Atari Teenage Riot" iz Njemačke i Duke Dumont iz Velike Britanije.

Subotnji program 'zauzet će' najznačajniji gosti ovogodišnje "Hartere" - "Klaxons", "Moderat" i "Digitalism" te hrvatski bendovi "The Beat Fleet" i "Quasarr".

Tijekom tri festivalska dana nastupit će još dvadesetak izvođača iz Hrvatske i inozemstva.

U dosadašnjim izdanjima festivala najznačajnija izvođačka imena bili su "Royksopp", "Roisin Murphy", "Turbonegro", "Jimi Tenor & Kabu Kabu", "Dub Pistols" i Client. Najznačajniji izvođači iz regije koji su svirali na "Harteri" su "Laibach", "Let3", "Disciplin A Kitchme", "Laufer", "Rundek & Cargo Orkestar", "Urban & 4", Edo Maajka i "Darkwood Dub".

Festival "Hartera" pokrenula je 2005. skupina entuzijasta kako bi senzibilizirala javnost za ideju da se prostor propale Tvornice papira namijeni za kulturne i javne sadržaje. "Hartera" je danas respektabilan festival s više od 50 stilski raznovrsnih izvođača i performera te brojnim popratnim događanjima koja svako festivalsko izdanje čine drukčijim i posebnim. (hina/metro-portal)

11.06.2010. 07:54:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh