« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
GODIŠNJICA

Počela koncertna turneja „Nola piano – 20 godina ljubavi

Koncertnu turneju „Nola piano - 20 godina ljubavi" započeli su jučer u splitskom Quasimod

Nola je već 20 godina na sceni
Nola je već 20 godina na sceni (Menart)
Više o

koncerti

,

turneja

,

album

,

Nola

,

Nola Piano

Pulska grupa NOLA jedno je od najcjenjenijih imena moderne hrvatske pop - rock glazbe, a u dvadesetogodišnjoj karijeri ostavili su duboki trag u glazbenim memoarima, osvojili niz priznanja i privukli tisuće slušatelja! Okruglu obljetnicu okrunjuju albumom „Nola piano" s akustičnim obradama najljepših pjesama iz njihove karijere te turnejom „Nola piano - 20 godina ljubavi".

Nedavno su objavili prvi singl s „Nola piano", a riječ je o već dobro poznatom hitu „Dio tebe" u piano verziji!

Potvrda Noline kvalitete su hvalospjevi u svim glazbenim recenzijama dok su njihov trud i kvaliteta okrunjeni sa šest nominacija za diskografsku nagradu Porin 2010. te osvajanjem Porina za pjesmu 'Iznad oblaka' koja je proglašena pjesmom godine!

Nolu su osnovali 1993. Gabrijela Galant i Marijan Jelenić. Već 1994. godine objavljuju svoj prvi album „Nola" s autorskim pjesmama i nekoliko obrada dok godinu nakon izdaju album „Dio tebe" čija naslovna pjesma ubrzo postaje veliki radijski hit. Treći studijski album „Osmijeh"objavljuju 1997. godine, te nastupaju na brojnim koncertima. U tom razdoblju su dobili i nekoliko priznanja, između ostalih Gabrijela je dobila nagradu Crni mačak za najbolju rock pjevačicu. Nakon velikog koncerta u Puli iste godine, sastav odlučuje uzeti privremenu stanku. Vraćaju se 2009. godine s novim albumom „Iznad oblaka"  (Menart) te istoimenom  pjesmom koja je postala hit i tako „pomela" sve top ljestvice. 

Osnivači grupe Marijan i Gabi i dalje su zajedno, zaljubljeni i predani jedno drugome kao prvoga dana od kojeg je prošlo gotovo dvadeset godina. Ljubav je kod njih iskon svake pjesme. Zanosna, lijepa i problematična ljubav bila im je nadahnuće za sve njihove korake - bili oni privatni ili glazbeni. Upravo zbog toga Nola je nastavila razvoj u smjeru intimnijeg albuma u kojem samo klavir prati predivan vokal pjevačice, a na koncertima im se pridružuje Marijan Jelenić na akustičnoj gitari. 

 „Nola piano" donosi vam 9 najpoznatijih pjesama u piano ruhu.

1.      Dio tebe

2.      Do kraja

3.      Sami u Sali

4.      Dan

5.      Iznad oblaka

6.      Ljubiš me

7.      Zauvijek

8.      Umorna

9.      To ljubav je 

Koncertnu turneju „Nola piano - 20 godina ljubavi" započeli su jučer u splitskom Quasimodu. Klub je posebno za ovu priliku bio priređen kao prostor sa sjedenjem, a nove izvedbe njihovih najpopularnijih pjesama stvorile su emotivnu i  čarobnu atmosferu.Posebnom ugođaju pridonijela je činjenica da je riječ o prvom koncertu velike turneje na kojoj će posjetiti preko 20 gradova. Nola danas nastupa u Mostaru, a do kraja mjeseca publika će ih moći uživo poslušati u Puli i Rijeci! 

Raspored potvrđenih koncerata koji slijede:  

Mostar - Calamus - 7.12.

Rijeka - Tunel - 14.12.

Pula - Muzej Crkva Sveta srca - 22.12.

Zagreb - Sax - 14.2.2013. Valentinovo

Nolu pratite na facebooku i twitteru, a slušajte na Youtubeu

07.12.2012. 16:44:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh