« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
KAŽUNI I SUHOZIDI

Počela ekološko edukativna akcija Neka moja Istra blista

Čišćenja okoliša i uklanjanja otpada, uređenje okućnica, sadnja stabala, čišćenja podmorja...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić, CROPIX)
Više o

Blista Istra blista

,

Neka moja Istra blista

,

ekološko-edukativna akcija

,

Tomislav Popović

,

turizam i ekologija

,

turistički razvoj

Premijernom izvedbom predstave "Blista Istra, blista", koja je osmišljena kao zbroj svih dosadašnjih četrnaest akcija, danas je u kazalištu porečkoga Pučkog otvorenog učilišta svečano počela ovogodišnja 15. ekološko-edukativna akcija "Neka moja Istra blista", posvećena kažunima i suhozidima.

Po riječima direktora Turističke zajednice Istarske županije Tomislava Popovića, u toj akciji, koja traje do 21. lipnja, lokalne turističke zajednice imaju zadaću organizirati ekološke aktivnosti čišćenja okoliša i uklanjanja otpada, uređenja okućnica, sadnje stabala, čišćenja podmorja i sl.

"O kažunima i suhozidima kao baštini domaće ruralne arhitekture u posljednje vrijeme možda premalo vodimo računa pa je to pokušaj da ih se ovom akcijom valorizira i izvuče iz zaborava", naglasio je direktor Popović.

Dodao je kako je osnovna svrha te akcije uključiti što više sudionika, od predškolskih i školskih ustanova do građana, kako bi se očuvao čist okoliš koji će, kako je rekao, "osigurati daljnji kvalitetniji razvoj turizma s naglašenom ekološkom komponentom". (hina/metro-portal)

20.03.2009. 21:26:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh