Metro-portal.hr

objavljeno 20.03.2009. 21:26:19
KAŽUNI I SUHOZIDI

Počela ekološko edukativna akcija Neka moja Istra blista

Čišćenja okoliša i uklanjanja otpada, uređenje okućnica, sadnja stabala, čišćenja podmorja...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić, CROPIX)

Premijernom izvedbom predstave "Blista Istra, blista", koja je osmišljena kao zbroj svih dosadašnjih četrnaest akcija, danas je u kazalištu porečkoga Pučkog otvorenog učilišta svečano počela ovogodišnja 15. ekološko-edukativna akcija "Neka moja Istra blista", posvećena kažunima i suhozidima.

Po riječima direktora Turističke zajednice Istarske županije Tomislava Popovića, u toj akciji, koja traje do 21. lipnja, lokalne turističke zajednice imaju zadaću organizirati ekološke aktivnosti čišćenja okoliša i uklanjanja otpada, uređenja okućnica, sadnje stabala, čišćenja podmorja i sl.

"O kažunima i suhozidima kao baštini domaće ruralne arhitekture u posljednje vrijeme možda premalo vodimo računa pa je to pokušaj da ih se ovom akcijom valorizira i izvuče iz zaborava", naglasio je direktor Popović.

Dodao je kako je osnovna svrha te akcije uključiti što više sudionika, od predškolskih i školskih ustanova do građana, kako bi se očuvao čist okoliš koji će, kako je rekao, "osigurati daljnji kvalitetniji razvoj turizma s naglašenom ekološkom komponentom". (hina/metro-portal)

20.03.2009. 21:26:19
http://metro-portal.hr/pocela-ekolosko-edukativna-akcija-neka-moja-istra-blista/15864/