« Zagreb
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
UPLATITE!

Počela crowdfunding kampanja za film Kumek o Milanu Bandiću

Cilj crowdfunding kampanje, koja traje 20 dana, je sakupiti 250.000 kuna za dovršetak filma i potom ga staviti u javno dostupnu domenu

Dajte lovu!
Dajte lovu! (Kumek)
Više o

Milan Bandić

,

Dario Juričan

,

Indiegogo

,

crowdfunding

,

Kumek

Kumek je treći dugometražni dokumentarni film iz serijala Gazda (prva dva su posvećena Ivici Todoriću i Miroslavu Kutli), a ekipa koja ponosno stoji iza projekta pokrenula je crowdfunding kampanju kako bi osigurala sredstva za snimanje.

Cilj crowdfunding kampanje, koja traje 20 dana, je sakupiti 250.000 kuna za dovršetak filma i potom ga staviti u javno dostupnu domenu.

"Ekipa filma također je spremna, za iznos od 15 milijuna kuna, ne objaviti film Kumek! Tolika je naime cijena slobode, koju je platio odvjetnik Marijan Hanžeković da Milan Bandić izađe iz Remetinca", rekao je na tiskovnoj konferenciji autor filma Milan Bandić

Naime, taj se redatelj ranije zvao Dario Juričan, no nedavno je službeno promijenio ime u Milan Bandić, što je nazočnima dokazao svojom novom osobnom iskaznicom.

Glavni novinar istraživač je Hrvoje Appelt, a izvršni producent filma je Tibor Keser. Premijera filma, sufinanciranog od strane HAVC-a, najavljena je za veljaču 2020.

Novinarima su izložili i probleme kod prikupljanja informacija za rad na projektu Kumek, pri čemu je istaknuta nekooperativnost i netransparentnost Zagrebačkog holdinga.

"Od Holdinga je bilo nemoguće dobiti podatke o osobama koje se nalaze na optužnicama u desetak afera, suradnika i prijatelja Milana Bandića koji su našli utočište u Zagrebačkom Holdingu. Od Grada Zagreba ne mogu se dobiti informacije o korisnicima vile Zagreb u Mošćeničkoj Dragi, o organizatoru Adventa te o službenicima i namještenicima koji imaju dozvolu biti u upravnim i nadzornim odborima tvrtki te imati vlastite tvrtke. Posebno je zanimljivo da nam je Ured Predsjednice RH odbio dati putni nalog s njenog putovanja u BiH od 14. do 16. 5. 2018., kada se navodno susrela s Bandićem, iako je Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost predložio da se stupanj tajne 'ograničeno' može skinuti", izvijestila je ekipa Kumeka.

Ako imate koju kunicu viška, slobodno je uplatite na Indiegogo kampanji!

31.05.2019. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh