« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
SHOW

Pljusak dobre glazbe na zatvaranju Ljetnog kina Gradec

Prekrasna glazbena i filmska večer pod kišobranima u prepunom Ljetnom kinu Gradec, čemu su svjedočila razdragana lica velikog broja posjetitelja

Geržina i Sax Lounge Ensemble zatvorili Ljetno kino Gradec
Geržina i Sax Lounge Ensemble zatvorili Ljetno kino Gradec (Arhiva)
Više o

Ljetno kino Gradec

,

Igor Geržina

,

Sax Lounge Ensemble

Nakon 47 dana i 52 filmske projekcije iz čak 13 zemalja, sinoć je zatvorena filmska sezona Ljetnog kina Gradec koncertom priznatog hrvatskog saksofoniste Igora Geržine te projekcijom filma 'Majstori' redatelja Dalibora Matanića.

Igor Geržina sinoć je energičnom i emotivnom izvedbom priredio odličnu atmosferu na najljepšoj filmskoj pozornici pod zvijezdama.

Ni kiša koja je počela odmah na početku koncerta nije mogla spriječiti Geržinu i bend da se brzo prilagode situaciji, te su održali sjajan koncert u prekrasnom ambijentu koji je vizualno upotpunjen s kišobranima različitih boja.

Geržina je svojom svirkom ovu kišnu večer pretvorio u pravi festival nota i pljusak dobre glazbe koji je potrajao duže nego što je bilo predviđeno.

Na koncertu smo čuli skladbe s Igorovog posljednjeg albuma 'One Click World' za koji je zasluženo dobio 2 Porina za najbolji instrumentalni album i najbolju instrumentalnu izvedbu. Posebno se istaknula izvedba obrade poznatog hita 'Counting Stars' u kojoj je bend, s Geržinom na čelu, dao zaista sve od sebe. 'Counting Stars' je jedina instrumentalna skladba koja se već par mjeseci nalazi na MTV playlisti.

Iako je Geržina i ovaj put suvereno i energično vladao scenom, svakako valja spomenuti njegovu vjernu pratnju, Sax Lounge Ensemble bend koji čine Davor Doležal na gitari, Marko Lazarić za bubnjevima, klavijaturist Jurica Leikauff te basist Alen Svetopetrić.

Nakon gotovo sat vremena svirke, publika je Geržinu i bend nagradila burnim aplauzom i pozvala ih na bis te je na ovaj način potvrdila da saksofonist s razlogom nosi nadimak 'Croatian Sensation' te se veselimo jesenskom ciklusu koncerta koji nam sprema.

Ova prekrasna kišna večer u središtu hrvatske metropole nastavila se u odličnoj atmosferi uz projekciju filma 'Majstori' redatelja Dalibora Matanića.

01.09.2014. 12:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh