« Studentski i mali sport
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
TRADICIJA

Plivač u Temzi prekinuo utrku osmeraca

Tradicionalna utrka, 158. po redu, trajala je oko deset minuta kada je čovjek u plivaćem kostimu počeo plivati preko rijeke

Plivača je gotovo udario čamac Oxforda
Plivača je gotovo udario čamac Oxforda (Twitter)
Više o

Cambridge

,

Oxford

,

utrka osmeraca

Slavnu utrku veslačkih osmeraca Oxforda i Cambridgea neočekivano je prekinuo plivač u Temzi, javlja BBC. Tradicionalna utrka, 158. po redu, trajala je oko deset minuta kada je čovjek u plivaćem kostimu počeo plivati preko rijeke i zamalo ga je udario čamac Oxforda. Sudac je prekinuo utrku i naložio da krene ispočetka s pola staze.

"Potpuno nevjerojatno. Zahvalni smo Matthewu Pinsentu (proslavljenom bivšem veslaču i jednom od sudaca utrke) što je primjetio čovjeka u rijeci. Mi smo prvo mislili da se radi o nekakvoj krhotini, olupini", kazao je glavni sudac John Garrett za BBC.

"Bilo je jasno da se ne želi maknuti nego da namjerno čeka da čamci stignu do njega, pa sam morao zaustaviti utrku i naložiti novi start", dodao je.

Neimenovana plivača, s osmijehom od uha do uha, iz rijeke je izvela policijska patrola i odvela ga u postaju. Potom je odlučeno da se utrka nastavi s pola staze. Prekid je trajao oko pola sata.

Posljednji je put utrka morala biti zaustavljena 2001. godine kada je došlo do sudara veslima dvaju čamaca.

07.04.2012. 19:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh