« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Plin za domaćinstva poskupljuje 20 posto

Pojedini distributeri tek sada utvrđuju tarife

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Damir Polančec

,

poskupljenje plina

,

cijena plina

Prosječna cijena prirodnog plina koju plaćaju kućanstva od početka iduće godine ne bi smjela porasti za više od 20 posto, izjavio je danas potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

U prosjeku, riječ je o poskupljenju za 20 posto. Nema jednoznačnog povećanja, nekim marža ostaje ista, a nekima se povećava, dok se nekim distributerima plina, iako su to trebali učiniti ranije, po prvi put utvrđuju tarife prema važećim propisima, izjavio je Polančec novinarima nakon zatvorenog dijela sjednice Vlade na kojem se odlučivalo i o prijedlogu tarifnih stavki za prirodni plin, te o povećanju tarife za transport plina.

Prijedlog novih stavki lokalni su distributeri plina, a njih je u Hrvatskoj ukupno 37, dostavili nakon što je nedavno Vlada povećala Ininu dobavnu cijenu plina sa 1,07 kuna po prostornom metru na 1,32 kune.

Polančec danas nije mogao dati točne cijene plina koja će kućanstva plaćati iduće godine napominjući da su one i sada različite od distributera do distributera i najavljujući da će ih sve imati početkom idućeg tjedna.

Izvijestio je pak da je Vlada danas prihvatila povećanje tarife za transport plina i ta će tarifa, koja se plaća Plinacrou, u idućoj godini iznositi 0,171 kunu po prostornom metru, što je šest lipa po kubiku više nego li sada.(hina/metro-portal)

19.12.2008. 13:53:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh