« Kultura
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
POSJETITE

Plesni projekt ODA u Galeriji Academia Moderna

Plesni projekt ODA autorica Andreje Široki i Ive Korenčić će se održati 19.11.2014. u Galeriji Academia Moderna, Šenoina 11

Pogledajte sjajan plesni projekt
Pogledajte sjajan plesni projekt (Arhiva)
Više o

suvremeni ples

,

plesni projekt Oda

ODA je nastala iz potrebe za koreografskim proučavanjem plesne autentičnosti dječjeg kretanja, koje se bazira na težnji za jednostavnošću, čistoćom i meditativnošću koja se može prenjeti na gledatelja. ODA je vizualna koreografija - multimedijska instalacija interaktivnog karaktera u kojoj se kroz poligon vizualnih materijala gledatelj povezuje sa situacijama, idejama i principima izmještanja izvedbenog tijela u prirodni prostor.

Gledateljima želimo omogućiti prepoznavanje fizičke uvjetovanosti za socijalne, tehničke, prostorne, emocionalne, društvene i energetske obrasce, koji određeni pokret definiraju kao koreografiran ili autentičan. Izmještajući mentalno i fizičko tijelo iz ustaljenih prostora u prirodno okruženje, proučavamo navike koje čine naše akcije prostorno uvjetovanima.  Na taj način prostor izvedbe prirodni je prostor snimljen na videu, a u 'neprirodnom' postavu neživi predmeti poput ekrana, projekcija, plazme postaju mediji koji naglašavaju potrebu za koreografskim autorstvom te propituju relativnost dječje tjelesne auteničnosti.

Autorska manipulacija dobiva montažnim postupcima svoj instalativni produžetak stiliziranog, hladnog i estetski promišljenog ambijenta galerije. Time naglašavamo virtualnost izvedbe, a gledatelj odlučuje kojem prostoru više pripada određeni plesni materijal.

Autorice: Andreja Široki, Iva Korenčić

Izvođači: Marta Šola, Anđela Soćev, Tea Stapar, Margita Ivković, Zora Teufel, Nera Teufel, Mihaela Mikulec, Iva Širić, Ema Dlesk, Ida Kodrić

Snimateljica, montaža: Iva Korenčić

Suradnik za galerijski postav: Antonio Grgić

Glazba: Luka Grubišić-Čabo

Produkcija:  Centar za ples i umjetničko istraživanje, EKS scena i Otvoreni atelje

Projekt je otvoren za posjetu u periodu od 18.00 do 21.00h

Realizirano uz potporu Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH

17.11.2014. 12:13:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh