« Film
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
FFZF

Plava olupina nakon Cannesa ekskluzivno na Fantasticu

4. izdanje Fantastic Zagreba koje nas očekuje od 27. lipnja do 05. srpnja najavljuje brojne svjetski nagrađivane naslove koji garantiraju uzbudljivo ljeto u metropoli

Premijere na Fantasticu
Premijere na Fantasticu (FFZF)
Više o

program

,

fantastic film festival

,

Plava olupina

Fantastic Film Festival u sklopu programa Americana prikazuje hvaljeni osvetnički triler Plava olupina koji je redatelju Jeremyju Saulnieru u Cannesu donio priznanje Udruge filmskih kritičara za najbolji film! Glavni protagonist je skitnica koji kreće u osvetnički pohod kako bi zaštitio obitelj od koje se davno otuđio, no ubrzo shvaća da je nedorastao toj novoj herojskoj ulozi.

Program Panorama prikazuje španjolsko-rumunjsku dramu Kanibal - ljubavna priča o uglednom krojaču sa skrivenom strašću za ženama. Taj će sociopat shvatiti težinu svojih zločina tek kad se zaljubi u ženu koja predstavlja utjelovljenje nevinosti i čistoće. Riječ je o začudnoj ljubavnoj priči i fascinantnoj psihološkoj studiji o umu jednog ljudoždera koja je osvojila mnoštvo nagrada u svim najvažnijim kategorijama, među kojima je i impresivna fotografija snimatelja Paua Birbe.

Za sve ljubitelje vrhunskog suspensa, trilera i horora, Ponoćno ludilo donosi niz zanimljivih ostvarenja. Radnja intrigantnog austrijskog creature horora Krvavi glečer, svojevrsnog hommagea Carpenterovog Stvora smještena je u Alpama gdje znanstvenici otkrivaju glečer koji krvari te ugrožava životinjski svijet, a potom i njih same.

Osim bogatog filmskog programa Fantastic Zagreb nastaviti će tradiciju organizacije predavanja i radionica. Kao nastavak izrazito traženih prošlogodišnjih radionica filmske šminke, i ove godine, zahvaljujući Kryolan Hrvatska, omogućuju zainteresiranima edukaciju u najnovijim trendovima ove umjetnosti. Održat će se dvije radionice filmske šminke i specijalnih efekata u kinu Europa, a Fantastic će ugostiti vodeće hrvatske vizažistice.

Uz odličnu ponudu na Tuškancu, pivnica i pivovara Medvedgrad, ovogodišnji partner festival, zadužena je da utaži vašu žeđ. 1994. godine počela je kao prva mini pivovara i pivnica u Zagrebu, a ove godine slavi dvadesetu obljetnicu uspješnoga rada! Kao dio rođendanskog slavlja, osigurat će brojne poklone iznenađenja sretnim posjetiteljima, te pozvati sve posjetitelje na lude tulume nakon projekcija u pivnici Mali Medo u Tkalčićevoj. Očekuje vas i živa svirka nekih od najboljih mladih bendova i solo izvođača te najbolje hrvatske pive: Gricka Vještica (najjače hrvatsko pivo 7,5%) i Dva Klasa (prvo hrvatsko pšenično pivo) koje možete kupiti diljem Lijepe naše! Sva piva  su nefiltrirana i bez konzervansa, a proizvedena su od najboljih prirodnih sastojaka.

Ne zaboravite kako je Fantastic Zagreb od ove godine i dog-friendly! Povedite svog psa na projekciju na Tuškanac i osiguran vam je besplatan ulaz. Na Tuškancu vas neće dočekati samo mnoštvo ljubitelja i vlasnika pasa već i članovi Noine Arke, udruge zaštitnika životinja.

Za više informacija o festivalu i proteklim izdanjima posjetite www.fantastic-zagreb.com

13.06.2014. 11:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh