« Film
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
BOX OFFICE

Jonah Hill i Channing Tatum ukrotili zmaja

22 Jump Street pomalo neočekivano pomeo je konkurenciju i sa 60 milijuna dolara u prvom vikendu ostvario drugo najbolje otvaranje za neki film s R rejtingom

Jonah Hill i Chaning Tatum
Jonah Hill i Chaning Tatum (Arhiva)
Više o

box office

,

Jonah Hill

,

Chaning Tatum

Dobar vikend u američkim kinima ipak je bio najbolji za Jonaha Hilla i Channinga Tatuma koji su komedijom "22 Jump Street" (nastavkom filma „21 Jump Street" iz 2012. godine) pomalo neočekivano pomeli konkurenciju i sa 60 milijuna dolara u prvom vikendu ostvarili drugo najbolje otvaranje za neki film s R rejtingom, iza „Mamurluka 2" čijih će 85,9 milijuna dolara ipak biti teško nadmašiti.

Još veći razlog za slavlje ima redateljski par Phil Lord i Christopher Miller kojima je ovo četvrti zajednički film i četvrti koji otvara na prvom mjestu, no još je zanimljivije da im je ovo već drugi veliki ovogodišnji hit budući da je dvojac potpisao i "Lego film", još uvijek najuspješniji ovogodišnji film u američkim kinima (doduše, svaki čas će ih preteći "Kapetan Amerika").

Iako je u utrku s policajcima Jenkom i Schmidtom ušao kao favorit, nastavak jako uspješnog DreamWorksovog crtića „Kako ukrotiti zmaja 2" na kraju je morao priznati poraz. Ipak, ova dva filma mudro su podijelili vikend publiku, jedan za odrasle i jedan za djecu, pa većih nezadovoljnika nema. Uostalom, otvaranje od 50 milijuna dolara ipak je nešto bolje od prvog filma (koji je ostvario 43,7 milijuna), a drugom „Zmaju" će na ruku ići i relativno slaba ponuda obiteljskih naslova u sljedećih mjesec dana tako da za njega ovog ljeta nema zime.

Cijeli izvještaj s američkog box officea možete pročitati na filmskom portalu Nemilosrdni gadovi.

16.06.2014. 12:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh