« Fun
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
SEKS, LAŽI I KROASAN

Platio 2 milijuna kuna za kroasan koji na kraju nije dobio

Muškarac je mjesecima neuspješno pokušavao platiti 20 kuna za kroasan prije nego je shvatio da je prevaren za gotovo 2 milijuna kuna

Fotografija vijesti
Više o

prevara

,

kroasani

Mnogi su ljudi spremni platiti nama smrtnicima nevjerojatne cijene za egzotične ili iznimno rijetke poslastice. Na kraju krajeva, većina nas bi ipak bila spremna platiti 20 kuna za vrhunski kroasan. A što mislite o 2 milijuna kuna?

Muškarac iz Tajvana poznat samo kao Chiu do kraja će života zapamtiti svoj kroasan. Chiu je u novinama vidio reklamu za „Francuski kroasan koji je toliko ukusan da će vam izmamiti suze na oči" i odlučio se osobno uvjeriti u istinitost ove tvrdnje. Nakon što je na broj računa naveden u oglasu uplatio 99 tajvanskih dolara (oko 20 kuna) nestrpljivo je očekivao dostavu na kućnu adresu.

Nažalost, kroasan nije dobio. Ali telefonski poziv jest.

Nazvali su ga iz navodne tvrtke koja je postavila oglas i rekli kako transakcija iz nepoznatog razloga nije prošla te da ju mora ponoviti. Chiu je pristao i učinio tako. Nakon toga nazvala ga je osoba koja se predstavila kao upravitelj banke i zatražila da još jednom ponovi transakciju, što je Chiu opet učinio. Za nekoliko dana Chiu je primio još jedan poziv, ovaj put od osobe koja je tvrdila da zove iz „Komisije za monetarni nadzor" koja mu je zaprijetila da će se protiv njega podići tužba za pranje novca.

Prije nego što je shvatio da je prevaren i prijavio cijelu slučaj policiji, Chiu je ostao bez više od 12 milijuna tajvanskih dolara, što je nešto manje od 2 milijuna kuna. Iako je policija učinila sve da otkrije tko stoji iza ove prevare, njihova istraga nažalost nije polučila uspjeh te se Chiu morao pomiriti sa gubitkom teško zarađenog novca.

Kroasan je na kraju ipak morao kupiti u pekari.

13.07.2011. 14:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh