« Biznis
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
WOW!

PlanRadar postaje "jednorog"?

Startup tvrtka PlanRadar ove godine dodatno učvršćuje tržišnu poziciju stručnjaka za digitalnu dokumentaciju i komunikacije u građevinskoj industriji i upravljanja nekretninama

Samo nebo je granica...
Samo nebo je granica... (Arhiva)
Više o

startup

,

jednorog

,

PlanRadar

,

unicorn

Iz tvrtke PlanRadar, koja ima sjedište u Beču i čiji je jedan od osnivača iz Hrvatske, u ponedjeljak nisu komentirali kada bi točno mogli postati "jednorog",  ali ističu da su godinu dana nakon završenog kruga financiranja s više od 30 milijuna eura (od ožujka 2020.) zabilježili "snažan rast broja korisnika, uspješan početak poslovanja na novim tržištima i visoki rast prometa unatoč pandemiji covida-19".

Ulagači su bili i dva međunarodno poznata strateška investitora, Insight Partners i e.ventures, a cilj je strateško širenje i jačanje poslovanja u idućim godinama.

Zbog velikog rasta ih je, kako dodaju, jedna od vodećih globalnih analitičkih tvrtki za startupove Tracxn nedavno ocijenila "soonicorn", ili tvrtkom koja bi uskoro mogla postati "jednorog", čemu u prilog ide i kako ističu "zapanjujući uspjeh PlanRadara na tržištu" sa mjesečnim stopama rasta od 5 do 8 posto u posljednjih godinu dana.

Očekuju i da će broj kupaca u prvom tromjesečju 2021. premašiti 100 tisuća, pokrenuli su poslove i na tržištima Rusije, Poljske, Francuske, Španjolske i Italije, a planiraju i nove međunarodne ciljeve, jer kupci sve više PlanRadarova softverska rješenja vide kao "nužnu platformu za uspješno upravljanje projektima uz svoje postojeće sustave i dobivanje točnih podataka s gradilišta ili o nekretnini u stvarnom vremenu", kažu iz PlanRadara.

30.03.2021. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh