« Iza ogledala
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
HMM :)

Planet X stvarno postoji?

Planet X je izgleda stvaran, a dokaze za to dali su, ni više ni manje - astronomi, koji tvrde da je mogućnost

Planet X je stvaran
Planet X je stvaran (Screenshot YouTube)
Više o

NASA

,

teorije zavjere

,

Nibiru

,

dokazi

,

Planet X

,

CalTech

Planet X ili Nibiru ili kako god ga već zovu stvarno postoji, a to ne tvrde teorije zavjere nego američki astronomi s CalTecha koji kažu da su njihovi dokazi dovoljno čvrsti da mogu potvrditi - da, postoji još jedan planet u Sunčevom sustavu i nalazi se daleko iza Plutona.

Astronomi još uvijek nemaju izravne dokaze u vidu snimki kojima bi potvrdili postojanje planeta, već se njihova tvrdnja bazira na načinu kako se drugi daleki objekti kreću.

>> Pronađen Nibiru, misteriozni deveti planet Sunčevog sustava? >>

Prema njihovim izračunima, novi planet ima bi deset puta veću masu od Zemlje, a orbita mu je dvadeset puta udaljenija od orbite Neptuna koji se oko Sunca okreće na prosječnoj udaljenosti od 4,5 milijarda kilometara. U stvari, da bi se taj planet okrenuo oko Sunca treba mu između 10.000 i 20.000 godina

Astornomi iz Caltecha imaju nejasnu ideju gdje točno na nebu se taj planet nalazi te će njihov rad zasigurno potaknuti kampanju koja će ga pokušati pronaći.

>> Planet X - istine i mitovi >>

"Na Zemlji zapravo postoji mnogo teleskopa koji bi ga mogli pronaći", rekao je doktor Mike Brown te dodao kako se nada da će nakon njihove objave ljudi diljem svijeta krenuti u potragu za tim devetim planetom.

Možda i najzanimljivije u cijeloj priči je činjenica da Mike Brown nije bilo tko - specijalizirao se u potražnji dalekih objekata te je njegovo otkriće 2.236 kilometara širokog Erisa u Kuiperovom pojasu 2005. upravo dovelo do democije Plutona kao planeta. 

21.01.2016. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh