« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
INMUSIC 2012

Plan B na INmusicu

Dobitnik Brit Awarda 2011. Plan B po prvi puta u Hrvatskoj na Jarunu

Ben Drew a.k.a. Plan B
Ben Drew a.k.a. Plan B (INmusic)
Više o

Plan B

,

INmusic festival 2012

Svestrani britanac Ben Drew aka Plan B po prvi puta dolazi u Hrvatsku. Autor mega-hitova "She Said" i "Prayin'", multitalentirani Ben Drew je i tekstopisac, pjevač, MC, glumac i režiser, a na INmusicu će nastupiti nakon što je osvojio Brit Award za najboljeg muškog izvođača 2011. godine! Plan B pridružuju se line upu koji dosada uključuje The Cranberries, Franz Ferdinand, Mando Diao i Gogol Bordello. Ulaznice po cijeni od 290 kuna u prodaji su u Tisak media centrima!

Bena Drewa je teško svrstati u bilo kakvu "žanrovsku ladicu", što je postalo sasvim jasno otkad je 2006. izdao debi album "Who Needs Actions When You Got Words", koji je dostigao status underground hita u Britaniji, nabijen sociološko-kritičkim tekstovima. Ben Drew odrastao je u problematičnoj londonskoj četvrti Forrest Gate, što je uvelike utjecalo na tekstove njegovih pjesama koji su poprilično uzburkali konzervativni dio britanskog društva. Žanrovi koji su obilježili njegovu glazbu i izvršili velik utjecaj na njegovo glazbeno stvaralaštvo su Soul, Hip-Hop, R'n'B, sa čestim uplivom akustične gitare.

Drugi album naziva "The Defamation of Strickland Banks" iz 2010. godine nije samo konceptualni soul album, već i istoimeni film u kojem je Ben glumio glavnu ulogu. Polako, ali sigurno osvojio je Britaniju, a zatim i čitavu Europu. Singl "Stay Too Long" dospio je u Top 10 britanskih glazbenih ljestvica, a singl "She Said" postao je njegov najjuspješniji singl i već je duže vrijeme apsolutni vladar radijskog etera.

Uspješna karijera Bena Drewa nastavlja se i u filmskim ulogama, moglo ga se vidjeti u filmovima "Adulthood" iz 2008., te filmu "Harry Brown" iz 2009. godine u kojem je tumačio jednog od glavnih likova, rame uz rame slavnom Michaelu Cainu. Ove, 2012. godine izaći će i njegov redateljski debi, film "Ill Manors".

VIDEO She Said:


Diskografija / Albumi:

2006. Who Needs Actions When You Got Words
2010. The Defamation of Strickland Banks

www.time4planb.co.uk

twitter.com/#!/4PLanB

www.facebook.com/planbmusic

www.youtube.com/user/planbuk

05.03.2012. 15:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh