« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Britanski pjevač Chris de Burgh nastupa u Iranu

Britanski pjevač Chris de Burgh nastupit će krajem studenoga na koncertu u Teheranu s jednim iranskim bendom, što će biti prvi takav koncert u zemlji nakon gotovo 30 godina

Britanski pjevač na konferenciji u Teheranu u svibnju ove godine s imenom napisanom na latinici i poviše na perzijsko-arapskom pismu
Britanski pjevač na konferenciji u Teheranu u svibnju ove godine s imenom napisanom na latinici i poviše na perzijsko-arapskom pismu (Behrouz Mehri/AFP)
Više o

Iran

,

Teheran

,

Chris De Burgh

De Burgh, koji u Iranu ima vjernu publiku, prvi je put posjetio tu zemlju u svibnju, kazavši kako se nada da će mu vlasti dopustiti da ondje održi koncert. De Burgh će u Teheranu svirati s članovima iranske grupe Arian.

"Koncert bi se trebao održati krajem listopada u dvorani Azadi, koja može primiti 12.000 posjetitelja", rekao je voditelj Kulturno-umjetničkog društva Taraneh Sharqi, Majid Roqani za iransku Press TV, koja je u državnome vlasništvu, a program emitira putem satelita na engleskom jeziku. To je prvi koncert nekog zapadnjačkog pop pjevača u Iranu od islamske revolucije 1979. godine.

Emitiranje zapadnjačkih pop-pjesama s originalnim tekstovima, iranske su vlasti zabranile, no, državne radio-postaje ponekad smiju puštati njihove instrumentalne inačice. Unatoč tomu, na crnom tržištu mogu se naći piratska izdanja zadnjih albuma zapadnih grupa i pjevača, u izvedbi domaćih grupa. Grupa Arian i De Burgh zajedno su za ovu priliku snimili pjesmu "A Light for Eternity".

Chris de Burgh svjetsku je slavu stekao 1986. godine zahvaljujući hitu "The Lady In Red" koja se popela do broja jedan u 25 zemalja svijeta. No, takav uspjeh više nikada nije uspio ni približno ponoviti.   (HINA)

28.07.2008. 21:43:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh