« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
INMUSIC 2016.

PJ Harvey nova headlinerica INmusic festivala

PJ Harvey neosporni je kulturni i glazbeni idol. Od samih početaka, PJ Harvey impresionirala je mnoge, a svakim novim uratkom njena karijera, ali i njen utjecaj na kulturu i umjetnost sve više dobivaju na snazi

Na pressici najavljena nova headlinerica - PJ Harvey
Na pressici najavljena nova headlinerica - PJ Harvey (INmusic)
Više o

ulaznice

,

INmusic 2016

,

PJ Harvey

Na novinarskoj konferenciji održanoj 8. siječnja 2016. godine u Vintage Industrial Baru INmusic festival najavio je još jednu sjajnu izvođačicu koja će nastupiti kao headliner INmusic festivala!

Na konferenciji su sudjelovali Tina Puhalo Grladinović ispred Ožujskog piva, Dražen Božić u ime OTP banke Hrvatska, glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš te Zoran Marić, direktor INmusic festivala.

Prije same najave headlinera, INmusic festival potvrdio je nastavak suradnje s dugogodišnjim partnerima Ožujskim pivom i OTP bankom.

Tina Puhalo Grladinović, voditeljica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare izrazila je zadovoljstvo radi nastavka suradnje s INmusic festivalom:"Veseli nas što kroz našu podršku pomažemo INmusic festival da iz svake godine postaje sve bolji i posjećeniji, a još jednom koristim priliku da izrazim zadovoljstvo što se INmusic uspješno pozicionirao na svjetsku kartu najpoznatijih glazbenih događanja što dokazuje sve veći broj posjetitelja svake godine, ali i impresivna glazbena imena koja smo tijekom godina na INmusicu imali prilike gledati i slušati."

OTP banka također nastavlja partnerstvo s INmusicom povodom čega je Dražen Božić, direktor sektora maloprodaje OTP banka Hrvatska izjavio:"Već treću godinu dio smo INmusic priče kao sponzor i partner festivala i veseli nas što se ta suradnja nastavlja i u drugom desetljeću ovog svjetski poznatog festivala. I ove ćemo godine osigurati bezgotovinsko i beskontaktno plaćanje putem festivalskih kartica, naše MasterCard contactless prepaid kartice, ali i svih MasterCard kartica te time omogućiti da posjetitelji što manje vremena provedu u redovima, a što više u uživanju u glazbi i svim iskustvima koje INmusic pruža. Također, svima koji tek trebaju nabaviti svoje ulaznice i ove ćemo godine ponuditi mogućnost da ih uplate u svim poslovnicama OTP banke, na više od 100 lokacija diljem Hrvatske."

U novu godinu organizatori INmusica ušli su s najavom novog headlinera za jedanaesto izdanje najdugovječnijeg, najcjenjenijeg i najboljeg hrvatskog glazbenog festivala koji je prošle godine jubilarnim izdanjem proslavio deset godina postojanja. Glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš istaknuo je da"kad se nakon prvih deset godina podvuče crta, nepobitno je da smo zahvaljujući INmusic festivalu u Zagrebu i Hrvatskoj imali prigodu vidjeti i čuti uživo niz svjetski relevantnih, aktualnih i atraktivnih izvođača koje bismo teško ili nikako ovdje uspjeli vidjeti i čuti na samostalnim koncertima."Istaknuo je i kulturni značaj INmusica dodavši kako se na festivalu uz brojne poznate izvođače mogu vidjeti i čuti kvalitetni glazbenici manjeg komercijalnog dosega poput"perjanica afričke glazbe koji nam dodatno šire vidike. Naime, INmusic festival nije samo fešta za omladinu ili trodnevni tulum na otvorenom nego i snažna poveznica ovdašnje publike s relevantnim svjetskim koncertnim izvođačima što u konačnici sve više prepoznaje i publika iz bližih, ali i udaljenijih zemalja Europe", zaključio je Dragaš.

Direktor festivala, Zoran Marić, naglasio je činjenicu da je INmusic festival i najvažniji turistički događaj u kontinentalnoj Hrvatskoj o čemu jasno svjedoče i ostvareni rezultati."Zahvaljujući održavanju INmusica u Zagrebu u 2015. godini ukupno je ostvareno oko 40,000 noćenja, od čega je samo u festivalskom kampu ostvareno 10,000 noćenja. Festival je u tri dana održavanja posjetilo oko 80,000 posjetitelja, a najznačajniji rast u posjećenosti bilježi se upravo kod međunarodne publike. Kamperi i posjetitelji iz 52 različite zemlje s festivala nose lijepa sjećanja na Zagreb i Hrvatsku te se zahvaljujući kvaliteti programa i povoljnim festivalskim ulaznicama rado vraćaju na INmusic festival. Turistička atraktivnost festivala u oštroj međunarodnoj konkurenciji otvara vrata za još bolje rezultate zbog čega je neophodna intenzivnija podrška festivalu od strane Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske turističke zajednice, a čime bi se zajednički mogli iskoristiti puni turistički potencijali festivala. Konstanta proteklih deset festivalskih godina svakako je bila težnja INmusica da svakim svojim izdanjem bude sve bolji i kvalitetniji te da, uz zadržavanje interesa mnogobrojne vjerne publike, osvaja i nadolazeće generacije ljubitelja dobre glazbe", zaključio je Marić.

Kvalitetu i međunarodnu relevantnost INmusica potvrđuju i brojne pohvale među kojima se ističu izjave stranih posjetitelja s iskustvima posjećivanja mnogih svjetskih festivala:

-"Bio sam ovdje i prošle godine, tada sam obećao da ću se vratiti. Sve mi se sviđa. Ovo je skriveno blago. Tako je sve divno, a povoljno. Bio sam na brojnim svjetskim festivalima, ali me nijedan nije ovako razveselio."Alan Wilson (55), London: (Jutarnji list, 23.6.2015.)

-"Festival je sjajan, teško bih vjerovao u ovako visoku razinu da nisam posjetio INmusic. Nije skupo, dobro je organizirano, doista svaka čast."Callum, Australija, (Večernji list, 24.6.2015.)

-"Mjesto je zaista super, sve je zbilja fantastično organizirano. ... Sigurno se vraćam, sljedeći put kako bih posjetio i obalu."Henrik, Norveška (Večernji list, 24.6.2015.)

-"To je kao obitelj. Dođeš na festival, prvo ne poznaš nikoga zatim se upoznaš s ljudima i sprijateljiš se. Ovo je mjesto na koje se može doći i uživati i kampirati. Imate otoke, imate festival, što drugo vam treba?"Jimmy Hurd, Washington, SAD

-"Ovo je najbolji festival na kojemu sam do sada bila. Družimo se, plivamo. Apsolutno je sjajno ovdje, a to je i bit festivala!"Sian Sayce, Velika Britanija

-"Ovo je prekrasna lokacija, a organizaciju svi moramo pohvaliti. Izvrsno. Smještaj, hrana i sam festival su sjajni"- tvrdi Iwan. Iako se Englezi mogu pohvaliti bogatom festivalskom ponudom, Iwan je odlučan u namjeri da se vraća u Zagreb."Došli smo iz Manchestera. Kad pogledate, jeftinije nam je doći u Zagreb na INmusic, nego ostati u Engleskoj i ići na neki obližnji festival. Izračunao sam i čak uštedim novac. Osim toga, uvijek ću radije otići u inozemstvo, nego ostati kod kuće- zaključio je veseli mladić, pun riječi hvale za Hrvatsku, Zagreb, ali i ovaj festival." (večernji.hr, 23.6.2015.)

Impresivna PJ Harvey upisat će se u bogati INmusicov popis vrhunskih glazbenika!
PJ Harvey neosporni je kulturni i glazbeni idol. Od samih početaka, PJ Harvey impresionirala je mnoge, a svakim novim uratkom njena karijera, ali i njen utjecaj na kulturu i umjetnost sve više dobivaju na snazi. Respektabilni glazbeni kritičari već su ju nakon izdanog prvog albuma, 1992. godine, prozvali najboljom autoricom i najboljom izvođačicom. U proljeće ove godine izlazi dugoočekivani deveti studijski album kojeg će, uz najveće hitove, na samom početku ljeta predstaviti i na INmusic festivalu! PJ Harvey konstantno pomiče granice oko sebe pri tome stvarajući neke od najmoćnijih i najemocionalnijih skladbi našeg vremena. Njena predanost kulturi vidi se i u kreativnom koketiranju s poezijom, arhitekturom i umjetnošću. Autorske pjesme donijele su joj priznanja iz cijeloga svijeta, kako od strane fanova tako i od strane kolega glazbenika te glazbenih kritičara. Uz brojne nagrade, jedina je glazbenica koja je osvojila čak dva prestižna "Mercury Music Prize" priznanja čime je uvrštena i u Guinnessovu knjigu rekorda. Surađivala je s mnogo kvalitetnih glazbenika uključujući Thoma Yorka, Josha Hommea iz Eagles of Death Metala i Queens of The Stone Age, Nicka Cavea, Björk te mnogih drugih.
Nakon sjajnog "Let England Shake", Harvey se vraća na scenu s dugoočekivanim novim albumom koji se snimao uživo pred publikom u Somerset Houseu u Londonu - sve upućuje na još jedno vrhunsko ostvarenje! Premijernim nastupom u Hrvatskoj, na INmusic festivalu, samo će potvrditi svoj status istinske umjetnice i jedne od najboljih suvremenih glazbenica!


Jedanaesti INmusic festival će uz PJ Harvey, uveličati Florence + The Machine, Yeasayer, Pat Thomas and Kwashibu Area Band i još mnogi drugi!
INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebuuz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.
Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com te na INmusicovim društvenim mrežama.

08.01.2016. 13:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh