Pizza protiv bora i starenja
Anti-age pizza djelo je nutricionista i biokemičara sa sveučilišta u Napulju Eugenia Luigia Iorie koji se udružio s vlasnikom lanca restorana Cosimom Mogaverom
Pizza protiv bora, koju je osmislio talijanski nutricionist i biokemičar te se udružio s jednim vlasnikom lanca pizzerija, izazvala je velike polemike čistunaca koji smatraju da je time oskvrnuto nacionalno jelo.
Pizza na bazi integralnog brašna i sirovog povrća nazvana Primula ima tri puta više vlakana od klasične pizze i više magnezija i željeza. Ne smije imati manje od osam vrsta povrća i to onih koja pomažu u borbi protiv starenja, primjerice rajčicu, češnjak, gljive, mrkvu i špinat.
Anti-age pizza djelo je nutricionista i biokemičara sa sveučilišta u Napulju Eugenia Luigia Iorie koji se udružio s vlasnikom lanca restorana Cosimom Mogaverom.
Udruga za pravu napuljsku pizzu, koja se već pobunila protiv prodavanja pizza u dijelovima, izrazila je negodovanje jer se radi, kako kaže, o napadu na stoljeća tradicije.
Udruga kaže da se tijesto od integralnog brašna ne može dovoljno dići te ni pizza ne može imati pravi oblik.
No, ne sumnjamo da će ovakva pizza steći velik broj poklonika...
Novi komentar