« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
GOOGLE POTVRDIO

Pixel 2 i Pixel 2 XL rade s 27 W punjačima

Uz standardni punjač dovoljno je 15 minuta punjenja baterije za daljnji rad do 7 sati, naglašavaju u Googleu

Novi Google Pixeli rade na novim punjačima
Novi Google Pixeli rade na novim punjačima (Google)
Više o

punjači

,

Google Pixel 2

,

Google Pixel 2 XL

Google je prije nekoliko dana predstavio svoje Pixel 2 i Pixel 2 XL pametne telefone, a potom je Benson Leung, inženjer tvrtke koji je zadužen za ispitivanje USB Tip C kabela, otkrio nekoliko tehničkih detalja o brzom punjenju baterija.

Google Pixel 2 i Pixel 2 XL su testirani i pouzdani kako bi mogli koristiti 27 W punjače USB-PD standarda trećih strana. Također su kompatibilni s punjačima od 45 W namijenjenim Pixelbook prijenosnicima, ali, naravno, radit će sa smanjenom snagom na 27 W.

To je možda namjerno napravljeno kao dodatna mjera opreza. Ipak, Google nema službenu procjenu koliko bi proces punjenje baterije mogao trajati s punjačem te razine.

Inače uređaji dolaze u kutiji s 18 W punjačem, što je standard za brze punjače ovih dana. Uz ovaj punjač dovoljno je 15 minuta punjenja baterije za daljnji rad do 7 sati, naglašavaju u Googleu.

Benson Leung je također objasnio da će, uz nadogradnju na Oreo, svi Pixel pametni telefoni, i ove godine koristiti upravljanje portom Type-C u Linux kernelu . Na taj će način fizička veza s pametnim telefonom biti mnogo raznovrsnija, a mobilni uređaji mogu prenositi i videozapise s dock stanice.   

Piše: Sanja Ledinek
09.10.2017. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh