« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
NAPOKON

Pivom u borbu protiv prehlade

Pravo liječenje zahtijevalo bi desetak litara piva dnevno, što baš i nije lako unijeti u sebe, a bogami izaziva i teže pijanstvo i opaki mamurluk drugi dan

Pun stol ovakvih i prehlade nema :)
Pun stol ovakvih i prehlade nema :) (Shutterstock)
Više o

pivo

,

prehlada

,

humulon

,

liječenje prehlade

,

ljekovita svojstva

Pivopije ponovno lagano dolaze na svoje, je su japanski znanstvenici došlo do vrlo važnog otkrića - kemijski spoj hmelja poznat kao humulon, koji se pivu dodaje za gorkas okus zapravo je učinkovita obrana od RS virusa koji izaziva snažne upale pluća i teške oblike bronhitisa.

Ove bolesti humulon liječi kod najmlađih, dok je kod starijih najučinovitiji protiv prehlade, pa su znanstvenici krenuli u istraživanje na koji način podići koncentraciju humulona i promijeniti mu okus.

Naime, pravo liječenje zahtijevalo bi desetak litara piva dnevno, što baš i nije lako unijeti u sebe, a bogami izaziva i teže pijanstvo i opaki mamurluk drugi dan. 

Pravim pivopijama to ne predstavlja neki problem, no s ostatko svijeta u mislima japanski su znanstvenici krenuli na misiju pronalaženja hrane i pića u koje bi se mogao staviti humulon, a da pritom ne pokvari okus.

 

07.12.2012. 17:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh