« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
ŽIVJELI

Pivo su Egipćani radili pred pet tisuća godina

Preporučena umjerena količina piva za ženski spol iznosi do tri decilitra dnevno, a za muškarce od 3 do 6 decilitra piva dnevno

Pivo se radi od davnina
Pivo se radi od davnina (Arhiva)
Više o

pivo

,

preporučena količina

Egipćani su pravili pivo prije pet tisuća godina i to na mjestu na kojem je danas Tel Aviv, objavili su u nedjelju izraelski arheolozi nakon što su u 17 spilja iz Brončanog doba usred Tel Aviva iskopali glinene posude i fragmente keramičkih kada iz 3500. do 3000. pr. Kr. 

U spiljama je skladišteno voće i povrće, objavili su arheolozi koji rade u suradnji s izraelskim uredom za starine. No kade su sukladne alatu kojim su se Egipćani tradicionalno služili u proizvodnji piva.

Sve dosad bilo je dokazano samo da je Egipćana bilo na sjeveru današnjega Izraela, te ponegdje na južnome obalnom dijelu.

Inače, mnoga su istraživanja pokazala da pivo u umjerenim količinama, osim što gasi žeđ, zbog svojih prirodnih sastojaka ima i blagotvoran učinak na zdravlje i ljepotu kože, kose i noktiju.

No to vrijedi samo ako se pivo konzumira u umjerenim količinama. Preporučena umjerena količina piva za ženski spol iznosi do tri decilitra dnevno, a za muškarce od 3 do 6 decilitra piva dnevno. 

30.03.2015. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh