« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
ZNALI SMO

Pivo pomaže pri mršavljenju

Ako ste možda trebali još jedan izgovor za kriglu piva na terasi po ovim vrućinama, evo prilične hrpe vrlo ozbiljnih i točnih

Pivo je genijalan napitak
Pivo je genijalan napitak (Arhiva)
Više o

pivo

,

mršavljenje

,

Alzheimerova bolest

,

pivski trbuh

,

srčane bolesti

,

gubitak kilograma

Pivo je čudesan napitak, složit će se svaki pivopija, no osim što se neopravdano optužuje za pivski trbuh, pivo ima mnoge druge blagotvorne učinke na zdravlje koje se ne smije zaboraviti ili zanemariti.

>> Zašto trebate piti pivo >>

Dokazano štiti od Alzheimerove bolesti, a nova su istraživanja pokazala da smanjuje rizik od srčanih bolesti i - pomaže pri gubitku kilograma. Naime, umjerene pivopije imaju 42 posto manji rizik za obolijevanje od srčanih bolesti, a jedno pivo dnevno smanjuje rizik od bubrežnih kamenaca gotovo jednako toliko.

>> Zašto je pivo dobro za vas >>

Silicij u pivu smanjuje unos aluminija u probavu, usporavajući nakupljanje metala u organizmu i mozgu, umanjujući uvelike šanse za razvoj Alzheimerove bolesti. 

>> Pivo je tekući lijek >>

No, uz sve to, pivo poboljšava rad žuči i na taj način pomaže u probavljanju masne hrane, a svojim sadržajem vlakana osigurava unos do 30 posto preporučene dnevne doze u slučaju da popijete dvije čaše piva dnevno - duže ćete biti siti i unijet ćete manje kalorija. 

09.07.2014. 15:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh