« Film
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Pitt i Clooney na venecijanskoj Mostri

65. venecijanska Mostra dovela je kao i obično mnoštvo holivudskih zvijezda, ali i znatiželjnih novinara.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

George Clooney

,

Brad Pitt

,

Mostra

Na 65. Mostri u Veneciji koja je počela u srijedu navečer, sve su oči i uši bile uprte u Amerikance Brada Pitta i Georgea Clooneyja koji su dugo pozdravljali svoje obožavatelje na crvenom tepihu, pošto su malo prije toga spretno umakli bujici škakljivih, pa i glupih pitanja.

"Ciao, ciao!", uzvikivao je mnoštvu okupljenom ispred Filmske palače Clooney koji živi između Hollywooda i Italije, a s Pittom igra u filmu "Spaliti nakon čitanja", luckastoj komediji braće Coen kojom je otvoren ovogodišnji filmski festival.

Pitt i Clooney su dugo pozirali pred fotografskim kamerama a zatim su na novinarskoj konferenciji stoički odgovarali na gomilu pitanja od kojih su neka graničila sa zdravim razumom.

"Biste li radije osvojili Oscara ili se zaljubili u lijepu Talijanku?", upitao je Pitta brazilski novinar.

"Ne znam, nisam nikad izašla s lijepom Talijankom", odgovorila je umjesto Pitta njegova partnerica u filmu, Frances Mc Dormand koja je dobila Oscara za najbolju glumicu u Fargu (1996.) braće Coen.

Venecijanska Mostra utemeljena je 1932. To je najstariji filmski festival i jedan od najuglednijih u svijetu, a nije se održavao samo u vrijeme Drugog svjetskog rata.

Mostra se treba završiti 6. rujna dodjelom nagrada, a među 52 filma u selekciji, 21 se natječe za Zlatnog lava. (HINA)

28.08.2008. 10:07:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh