« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
STRAVA

Pištolj koji izgleda kao - iPhone

Kad imaš politički nekorektan um, možeš napraviti svašta - primjerice, pokrenuti startup za pištolj koji izgleda kao smartphone i lako ga je sakriti ...

Ideal Conceal - nova noćna mora policajaca
Ideal Conceal - nova noćna mora policajaca (Screenshot YouTube)
Više o

smartphone

,

pištolj

,

Ideal Conceal

,

Kirk Kjellberg

Terorizam se polako uvlači u svakodnevnicu i postaje sve veći problem, kako običnim ljudima tako i raznim tijelima koja se bave sigurnošću. No, jedan startup odlučio je stvar napraviti još kompliciranijom i predstavio pištolj koji se sklapa da izgleda kao - iPhone.

Ideal Conceal je naziv .380 kalibarskog pištolja u kojeg mogu stati dva metka - a fizički je najsličniji iPhoneu.

Na web prezentaciji startup kompanije Ideal Conceal u opisu svog proizvoda su napisali: "Dizajniran je da nalikuje na pametni telefon, u jednom kliku može pucati. Pametni telefoni su posvuda, tako da se naš pištolj može uklopiti u bilo koje okruženje. Kada je sklopljen 'krije se u javnosti' i nemoguće ga je otkriti".

Tvorac pištolja je Kirk Kjellberg koji je za CNN Money kazao da već ima 2.500 e-mailova narudžbe ovog proizvoda, dok su iz policijskih struktura SAD-a izrazili veliku zabrinutost.

Bill Johnson iz Nacionalnog udruženja policijskih organizacija kazao je: "Generalno, koncept svakog oružja koje se može sakriti je opasan. To oružje je veoma opasno", kaže.

Kao što smo rekli, ovaj pištolj u jednom punjenju može ispaliti samo dva metka, a cijena od 395 dolara je i više nego pristupačna za one koji imaju skrivene namjere.

Da stvar bude još gora, Kjellberg za 2018. godinu razvija koncept ovog pištolja u poluautomatskoj verziji.

28.03.2016. 11:03:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh