« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
WOW :)

Pilulom crnog vina do života dugog 150 godina

Jest da pilulu najavljuje jedna od najvećih farmaceutskih kompanija što znači paprenu cijenu, no potražnja će sigurno biti velika

U vinu je, osim istine, i mladost
U vinu je, osim istine, i mladost (Arhiva)
Više o

dugovječnost

,

resveratrol

,

produljen životni vijek

Potraga za dužim, po mogućnosti vječnim, životom ne prestaje od srednjeg vijeka, a farmaceutski gigant GlaxoSmithKline uvjeren je da je na najboljem putu da ljudski vijek produži na 150 godina.

Tajna bi trebao biti sintetički resveratrol, tvar iz crnog vina koja sprječava razvoj bolesti i usporava proces starenja stanica stimulacijom proteina SIRT1. Sintetička varijanta trebala bi imati stotinu puta jači učinak od čaše vina, a prvi dobrovoljci ga već testiraju. 

Navedeni protein inače ciljano djeluje na jedinstveni enzim koji ima snažan učinak na starenje stanica, što uz produljenje životnog vijeka djeluje i protiv razvoja malignih bolesti, dijabetesa tipa 2 i Alzheimerove bolesti.

Stvaranje ovakvog lijeka donijelo bi pravu revoluciju u farmaciji, a uz ostalo bi služio za liječenje svega od poremaćaja spavanja do osteoporoze i katarakta.

Inače je resveratrol polifeol koji grožđe štiti od plijesni i izuzetno je snažan antioksidans, sprječava nakupljanje kolesterola na stijenkama krvnih žila i usporava zgrušavanje krvi.

11.03.2013. 21:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh